Što možemo sijati u srpnju?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

S obzirom da nam se klima drastično mjenja, tako ni radovi na vrtu nisu više ona stara klasika, pa što se posadi u proljeće, posadi se..

Vremena se mjenjaju, a s njima i neke dobre stare navike…

I svako pravilo je da pravila nema, bar što se tiče sjetve u današnje vrijeme. Nema tu nekakvih strogih pravila, nego treba experimentirati, isprobavati sve i svašta i tako dodatno obogatiti svoje iskustvo ili pak kiksati.. A što reći? Svaki neuspjeh vodi k novom početku, poboljšanju, saznanju i nema boljeg osjećaja kad na kraju opet iz svega izađete kao pobjednik, bogatiji za još jedno iskustvo ili saznanje, koje ne mora biti veliko – al znate kako kažu “zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača”. ☺️

KAKO SE NAJBOLJE RIJEŠITI NAMETNIKA U VRTU? OD RJEŠAVANJA BOLESTI DO PRIRODNE ZAŠTITE…

 

 

No, da ne skrenem s teme dakle, dolazi nam srpanj mjesec, a s njim još nikako nije gotova sjetva.. U srpnju stignete još posijati ove povrtne kulture: Mrkvu, ciklu, pastrnjak,krastavce, razne salate, grah, mahune, grmolike tikve,crnu rotkvu, razne repe, pa vjerovali mi ili ne, možete čak posaditi i krumpire..

Jedne sezone sam ih tako posadila u sedmom mjesecu i kad sam ih vadila, bila sam ugodno iznenađena, bili su ljepši nego oni koji se sade redovno. Iz dva kraća reda nakopala sam dvije pune kante od jupola (15l), krasnih krumpira.🥔🥔🥔

 

Mravi, uši, mušice, leptiri i ostale životinje na vrtu

 

 

Vjerujem da svi volite cvijeće i začinsko bilje, pa možete iskoristiti ovo vrijeme za sjetvu dvogodišnjeg cvijeća i trajnica, koje imate vremena tetošiti do 9 i početka desetog mjeseca, kada takve biljke možete seliti/ saditi na trajno mjesto. Takve biljke će imati taman dovoljno vremena da se ustabile i ukorijene prije zime.

Slađana S.

*sadnja u srpnju

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Polje moje malo

Često me ljudi pitaju: Zašto toliko toga sadite? Jel imate neki opg , jel

napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?