KAKO SE RIJEŠITI SMRDLJIVIH MARTINA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Najbolje metode kako se riješiti smrdljivih martina

Vjerojatno vam je poznat osjećaj kada vam mirnu večer odjednom pokvari zujanje ili još gore, da ste imali nesreću “udahnuti“ njihov nepodnošljivi smrad. Smrdljivi martini dežuraju pred našim vratima i prozorima kada ćemo ih otvoriti ne bi li se uvukli u naše domove.

Primijenite slijedeće metode kojima ćete se obraniti od ovih nepoželjnih i neugodnih buba i osigurajte si mirne večeri.

Češnjak

Češnjak slovi za najpoznatije “oružje“. Možemo ga upotrijebiti na dva načina.

Češnje češnjaka ostavite na mjestima kod ulaza u vaš dom, ili napravite sprej kojim ćete poprskati okvire vrata i prozora, ali i eventualne rupe i pukotine kroz koje se mogu provući.

Za izradu spreja od češnjaka su vam potrebne četiri žličice sitno narezanog češnjaka i dvije čaše vode. Smjesu stavite u bocu sa raspršivačem i krenite u borbu s bubama.

Sapun

Uništavač smrdljivih martina je sapun. Djeluje tako da im “razbija“ oklop i ostavlja ih dehidriranima.

U litru vode dodajte tri četvrtine šalice tekućeg sapuna, smjesu stavite u bocu sa sprejem i to je to. Ovo rješenje je brzo, jeftino i učinkovito.

Lak za kosu

Lak za kosu ih neće ubiti, no, on će ih paralizirati, a kad su paralizirani lako ih ubacite u wc školjku i obavezno pustite vodu.

Da bi lak za kosu bio učinkovit, pošpricajte ga direktno u smrdljivog martina iz što veće blizine.

Menta

Ukoliko vam se sviđa trik s češnjakom, a odbija vas miris, rješenje je menta.

Djeluje na identičan način kao i češnjak: miris odbija smrdljive martine i tako ih odbija od ulaska u kuću. Jednostavno pomiješajte 10 kapi ulja od mente (ili dvije žličice mrvljenog lišća mente) sa dvije čaše vode. Smjesu ulijte u bocu sa raspršivačem i poprskajte po kritičnim mjestima.

Čili paprika

Čili paprika će smrdljive martine ubiti u vrlo kratkom vremenu.

Za pripremu ovog pripravka treba vam 100g čili (ljutih) paprika. Usitnite ih i prelijte sa 1l vode i kuhajte 1h na laganoj vatri u poklopljenoj posudi. Ovako prokuhanu tekućinu ostavite tijekom 2 dana, a nakon toga procijedite. Za tretiranje uzeti 100ml dobivene tekućine i razrijedite sa 10l vode.

Usisavač

Ukoliko ste u žurbi najbolje i najbrže rješenje je usisavač.

Usisavačem usisajte smrdljive martine no samo pazite na to da je usisavač s vrećicom (koju ćete kasnije izbaciti). Naime, kada su ugroženi, ispuštaju teško podnošljiv smrad koji će iz usisavača (ukoliko nema vrećice) isparavati danima, prenosi Tipsbulletin.

Najbolji način za spriječiti smrdljive Martine da uđu u vaš dom je zatvaranjem bilo kakvih pukotina i rupa, kao i stavljanjem zaštitne mrežice na prozore, vrata i ventilacije. Ipak, oni znaju ući unutra kako bi prezimili usprkos vašim naporima da ih držite podalje.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?