Želite li tijekom cijele godine imati domaće povrće? Ništa lakše

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Kako uzgojiti povrće kod kuće

Jeste li znali da možete sami uzgajati povrće kod kuće i imati ih kod kuće cijelu godinu? Sasvim je jednostavno.

Čak i ako nemate svoj vrt, možete imati  svoje povrće. To se može uzgajati samo u cvjetnim koritima, cvjetnoj galanteriji. Važno je samo postaviti biljke na svijetlo mjesto, što može biti balkon, terasa ili prozorska daska. Povrće uzgojeno na ovaj način oduševiti će vas tijekom cijele godine.

Što možete saditi na taj način?

Zelena salata

Salatu možete sijati u malim posudama ili teglicama. Potom posudu stavite na vrlo svijetlo i sunčano mjesto gdje je dovoljno toplo. Da bi salata brže klijala iz sjemenki, navlažite tlo, a zatim pokrijte posudu prozirnom folijom. Nakon što salata proklije, uklonite foliju i  redovno njegujte.

Možete posaditi sve vrste zelene salate: kristalku, matovilec, endivije, radič, zelena salata …

Rukola i crvena rotkvica

Na ovaj način možete uzgajati i rukolu i crvenu rotkvicu. Stavite posudu na svijetlo i toplo mjesto, redovito provjeravajući vlažnost tla.

Mrkve

Mrkva je prilično nezahtjevno povrće. Ako imate dovoljno duboke posude, također će dobro klijati u zatvorenom i na svijetlom mjestu. Posuda trebaa biti duboka najmanje 30 centimetara, a sjeme duboko centimetar. Vodite računa da je tlo dovoljno vlažno i da je dovoljno sunčano.

Rajčice

Rajčicu možete imati i kod kuće tijekom cijele godine. Posude  u koje ste posijali sjeme rajčice stavite na toplo i sunčano mjesto. Nakon što su sadnice dovoljno velike, odvojite ih i presadite u veće posude. Isprobajte i veselite se domaćem povrću!

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica