Home Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

by Administrator

Opći uvjeti i pravila korištenja

Trećadob.com portal omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja portala koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem Trećadob.com portala i svih pridruženih stranica koje pripadaju Trećadob.com domeni, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Trećadob.com portal svojim korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih izvora sadržaja koji uključuju znanstvene članke i ostale druge članke raspodijeljene u nekoliko kategorija, poveznice na facebook i omogućuje komentiranje članaka. Trećadob.com portal zadržava pravo ukidanja i promjene sadržaja i uvjeta korištenja, kao i promjenu izgleda i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio Trećadob.com portala bez obveze prethodne najave Trećadob.com portal nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik se slaže da će usluge Trećadob.com portala uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja.

Trećadob.com portal u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja Trećadob.com portala ili je na bilo koji način vezana za korištenje istog, kao i za radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na Trećadob.com portalu te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi uporabe ili zlouporabe korištenja sadržaja na Trećadob.com portalu.

Registracijom za usluge, Trećadob.com korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga Trećadob.com portala.

 

Obveze korisnika pri korištenju Trećadob.com portala

Autorska prava

Korisnicima Trećadob.com portala nije dopušteno:

  1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  2. objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  3. lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  4. manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Trećadob.com portala
  5. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja
  7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  8. korištenje Trećadob.com portala na bilo koji način za slanje, odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)
  9. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Trećadob portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Trećadob.com portala ili na bilo koji način na koji se može uzrokovati štetu Trećadob.com portalu ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na Trećadob.com portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Dokumenti, podaci, slike i informacije objavljeni na Trećadob portalu preuzeti su s mnoštva izvora: Alternativa.com, Pixsella.hr, Suh.hr, Muh. hr,  Buz.hr, 24sata.hr, Poslovni.hr, Živim.hr, te kao takvi nismo odgovorni za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu koja bi  mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja svih podataka, slika, informacija a pritom se poštuju se  svih važeći zakoni o autorskim pravima.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Trećadob.com portal obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja Trećadob.com portala. Trećadob.com portal može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci koristit će se u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

Linkovi na druge web stranice i sadržaji dobiveni od korisnika

Trećadob.com portal sadrži i dokumente, podatke i informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Trećadob.com portal nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Trećadob.com portal nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na Trećadob.com portalu niti za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na Trećadob.com portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na Trećadob.com portalu i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te Trećadob.com portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. Trećadob.com portal ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled Trećadob.com portala kao medija, Trećadob.com portal zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja sa Trećadob.com portala bez prethodne obavijesti. Trećadob.com portal neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja Trećadob.com portala. Trećadob.com portal zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici Trećadob.com portala koristi u promotivne svrhe.

Ukidanje i zabrana korištenja usluga Trećadob.com portala

Trećadob.com portal zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Trećadob.com portal ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Uvjeti prenošenja tekstova

Članci na portalu Trećadob.com u vlasništvu su tvrtke koja je još u fazi osnivanja. Prenošenje informacija iz članaka objavljenih na portalu dozvoljeno je samo uz navođenja izvora. Ukoliko je medij koji prenosi sadržaj web stranica, onda je obavezno staviti i link na originalni tekst, osim ako nije drugačije dogovoreno s uredništvom. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na portalu Trećadob.com prenese suprotno ovim pravilima protiv prekršitelja će biti pokrenut pravni postupak.