Sigurno imate barem jednu biljku opisanu u tekstu. Vrlo su otrovne, čak i opasni po život. Pogledajte ih i budite oprezni!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Sigurno morate imati biljke oko kuće ili kuće koje su vrlo otrovne. Stoga oprez nikada nije suvišan, pogotovo ako u kući imate malu djecu ili kućne ljubimce. Otkrijte koje su biljke otrovne i koji su znakovi trovanja.

Rododendron
Rododendron je prekrasna biljka, ali oprez nije suvišan, jer je i vrlo otrovan. Listovi, cvjetovi, stabljike su otrovni. Ako biste gutali dio ove biljke, osjetili biste jake bolove u trbuhu, kratkoću daha, paralizu, zatim komu i čak smrt.

Oleander
Oleander je toliko toksičan da je dovoljan samo jedan list i možete se otrovati. Znakovi intoksikacije uključuju tremor, usporenu cirkulaciju srca i pospanost. Ako sumnjate da ga je netko otrovao, trebali biste ga odmah odvesti liječniku.

Žuti narcisi
Također, narcisi spadaju u otrovne biljke. Znakovi trovanja uključuju proljev, povraćanje, drhtanje, grčeve.

Engleski tise
Najotrovniji dio biljke su sjemenke, ali su i drugi dijelovi otrovni. Sadržani alkaloidi u njemu mogu izazvati grčeve, paralizu, a u najgorim slučajevima zatajenje srca.

Hortenzija
Hidrangeza sadrži vrlo otrovnu tvar, cijanid. Da biste ugrozili život, trebali biste pojesti vrlo veliku količinu njegovog cvijeća ili drugih dijelova.

Filodendron
Sok ove biljke može nadražiti kožu, može uzrokovati otežano disanje, oticanje dišnih putova i probleme sa želucem

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave