NAJAVA PREDAVANJA: NOVI KONCEPT LIJEČENJA OSTEOPOROZE I OSTEOARTRITISA – ISTINE I ZABLUDE O OSTEOPOROZI

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

U organizaciji Treće dobi Hrvatska i Udruge građana treća životna dob Trešnjevka, u MO Prečko, u Zagrebu, u srijedu, 18. svibnja 2022., s početkom u 18 sati održat će se predavanje: NOVI KONCEPT LIJEČENJA OSTEOPOROZE I OSTEOARTRITISA, ISTINE I ZABLUDE O OSTEOPOROZI, Prof.dr.sc. Dalibora Krpana, prim.dr.med., ravnatelja Poliklinike K-centar.

Prof.dr.sc. Dalibor Krpan, prim.dr.med. – internist, endokrinolog i nefrolog, primarius, doktor medicinskih znanosti, sveučilišni profesor i suradnik više poznatih medicinskih institucija u SAD, Izraelu i Koreji, jedan je od vodećih stručnjaka u području koštanih bolesti s bogatim kliničkim i znanstvenim iskustvom u liječenju osteoporoze i drugih metaboličkih bolesti kostiju. Među prvima u kliničku praksu uvodi metodu denzitometrije kosti, danas standardnu dijagnostičku metodu u dijagnostici osteoporoze, te transiliakalnu biopsiju i histomorfometriju kosti. S preko 7000 učinjenih transiliakalnih biopsija kosti, jedan je od vodećih stručnjaka u svijetu u primjeni ove metode, ključne za diferencijalnu dijagnozu metaboličkih koštanih bolesti.

 

”Jedna od najgorih mogućih sudbina koja može zadesiti čovjeka je biti mentalno bistar, s velikom željom za životom, a biti nemoćan i ovisan o drugima. To je upravo ono do čega dovode posljedice neliječene osteoporoze.”Prof.dr.sc. Dalibor Krpan.

SAŽETAK PREDAVANJA 

  •  Osteoporoza i osteoartritis su najčešće bolesti današnjice, a bolovi u kostima i zglobovima najčešći razlog odlaska doktoru.

  •   Osteoporoza predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, jer uzrokuje prijelome koji često dovode do trajnog invaliditeta pa i smrti.

  • Što su zapravo osteoporoza ili osteoartritis i što je važno znati o osteoporozi?

  •  Znanstvena istraživanja i klinička praksa jasno pokazuju da je nužno temeljito promijeniti pristup liječenju i prevenciji osteoporoze i koštano zglobnih bolesti.

  •   Kako spriječiti nastanak komplikacija bolova?

  •  Jesu li operacije i ugradnje umjetnih zglobova jedino rješenje?

  •  Osteoporoza i osteoartritis nisu bolesti proizašle iz puke ‘’starosti’’ i ne smiju biti tako tretirane.

  •  Lijekovi za osteoporozu, da ili ne? Kada i kako primjenjivati terapiju lijekovima?

 

Jesu li danas, zahvaljujući sveprisutnom tehnološkom razvoju, sve medicinske usluge zaista na zadovoljavajućoj razini za sve pacijente, pogotovo one javnih zdravstvenih sustava?

Jeste li pri odlasku od liječnika, zadovoljni dobivenim odgovorima na svoja pitanja, pruženim informacijama i procijenom svoje situacije?

 

Predavanje je besplatno i namijenjeno članovima Udruge Nacionalni savez Treća dob, Udruge građana treća životna dob Trešnjevka kao i svim umirovljenicima te 50+ osobama.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem e-adrese: urednistvo@trecadobhrvatska.com ili  na mob. 091/ 5601 363.

 

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O OSTEOPOROZI

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?