Kuglice od riže

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Jeste li skuhali previše riže? Saznajte kako je možete koristiti na koristan i ukusan način. Recept koji će vas oduševiti

SASTOJCI

-40 dkg riže (škampi, mrkva, jetra od piletine, gljive …) 2 jaja 5 dkg nasjeckane šunke 4 – 5 žlica krušnih mrvica, nasjeckani peršin, začini po vašem izboru (sol, papar …)

PRIPREMA

U prohlađenu rižu dodajte pirjana jaja, šunku, krušne mrvice, peršin te po potrebi začinite solju i paprom. Masa treba biti takva da se prilikom oblikovanja kuglica koje su velike kao marelice srednje guste, lijepo lijepi, trebate dobiti lijepi okrugli i što glatkiji oblik.

Zatim uvaljajte kuglice riže u krušne mrvice, radeći to tako što krušne mrvice punite u duboku šalicu i okrenite zdjelu s kuglicom što je brže moguće nekoliko puta u krug.

Pržite ih u dubokoj masnoći i dovoljno zagrijavajte (da ne upiju masnoću) do zlatno žute boje (8 – 10 minuta). Koristite kvalitetnu mast za prženje bez vode.

Ako  poslužite pržene kuglice odmah, one će biti ugodno hrskave sa svojom tankom koricom. Međutim, ako ih prekrijete na neko vrijeme, postat će mekane.

Napravljen kao prilog svim vrstama mesa na nedjeljnom ručku, drugi će se “zakleti” da su najbolji uz zdjelu sa sezonskom salatom.

Dobit ćete oko 17 kuglica riže.

DODATAK: Kada dizajnirate kuglice, u sredinu možete utisnuti i malu kockicu sira. Možete koristiti brašno umjesto krušnih mrvica. Istao tako unutar kuglica svakako možete dodati poprženi luk i naribanu mrkvu. Zapravo sve po želji…

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

SADNICE RAJČICE

Za početak, odaberite sortu kojoj će odgovarati uvjeti koje joj možete ponuditi. Ako želite uzgajati

KAKO PELCATI BILJKE

Razmnožavanje biljaka Biljke na kuhinjskom prozoru postale su modni dodatak kuhinja. Kupujemo ih zajedno

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?