VOĆE KOJE UNIŠTAVA STANICE RAKA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Ovo egzotično voće jedna je od onih namirnica koja imaju najjača ljekovita svojstva, koja se također mogu vrlo uspješno boriti protiv raka. Dodajte ga svojoj prehrani!

PREDNOSTI LIČIJA

Lychee – “LIČI” je vrlo ukusan, malo kaloričan, bogat vlaknima i antioksidans je, ima i antivirusno djelovanje. Ako ga redovno konzumirate, možete ga koristiti za poboljšanje cirkulacije, mršavljenje i zaštitu kože od UV zraka.

Sadrži puno vitamina C, čak 40 posto više od naranče. Uz to, bogata je i vitaminima B-kompleksa, sadrži minerale i beta-karoten.

Lychee, koji se naziva i azijska trešnja, u Kini je vrlo popularno voće, staro preko četiri tisuće godina.

Njegove ljekovite moći poznate su i cijenjene od davnina. Kako je moćan antioksidans, odličan je i u borbi protiv raka. Redovita konzumacija ličija smanjuje mogućnost stvaranja stanica raka.

Liči možete kupiti i u Hrvatskoj, meso koje se skriva pod tvrdom školjkom je jestivo. Vrlo je lako oguliti, ali najbolje ga je jesti svježe, jer ima najviše ljekovitih svojstava.

Vrlo je slatko voće, podsjeća na mješavinu jagode i kruške. Odličan je i za voćne salate, možete ga kombinirati s mangom, dinjama i višnjama.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?