Razbojnici napali baku i ukrali joj gebis: ‘Gdje su pare i zlato?’

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Brata i sestru T. M. (74) i D. M. (68) u noći na petak napala su dvojica razbojnika maskiranih fantomkama. Negdje oko ponoći, zamaskirani dvojac prvo je razvalio ulazna vrata obiteljske kuće u naselju Baštre, nedaleko od Bosanske Krupe u BiH. Odmah su nasrnuli na brata i sestru, koji su bili kod kuće. Tukli su ih i maltretirali.

Vezane vijesti:

Unuke teško pretukle baku

Udomljavanje osoba treće dobi

Čudo prirode protiv starenja

Čovjek se izolirao od društva  25 godina u pustinji

 

– Gdje su pare? Gdje je zlato? – ispitivali su nesretnike batinama izvlačeći informacije.

Zanimalo ih je gdje skrivaju dragocjenosti.

Kako pišu Nezavisne novine, ukrali su im 3500 konvertibilnih maraka (oko 14.000 kuna), 800 eura (5920 kuna), zlatni lančić, dvoje zlatnih naušnica. S ruke D. M. skinuli su dvije zlatne burme te joj iz usta izvadili zubnu protezu s dva zlatna zuba.

Skinuli joj burme i naušnice

Brat i sestra su policiji otkrili kako su im razbojnici uzeli i dva nova mobitela koja su bila još u originalnim pakiranjima, jedan fotoaparat i šest ručnih satova nepoznate marke.

Policiju je o pljački obavijestio njihov susjed, a zbog ozljeda i pretrpljenog straha na mjesto događaja stigla je i hitna pomoć. Utvrdili su da su razbojnici brata teško ozlijedili, a sestru lakše.

O svemu su obavijestili i dežurnog tužitelja Unsko-sanskog kantona, koji je djelo okvalificirao kao teško razbojništvo. Policija još traga za njima.

I u Hrvatskoj je bilo sličnih slučajeva krađa proteza i zlatnih zuba, no ne od živih žrtava, već od mrtvih. Čak 13 osječkih grobara u svibnju prošle godine nepravomoćno je osuđeno na ukupno 19 godina i osam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađa dragocjenosti od pokojnika.prenosi index.hr

Za morbidnu praksu grobara i nosača osječke gradske tvrtke Ukop doznalo se u veljači 2013. godine. Točan iznos zarade, kao i kome su zlatni zubi, nakit i satovi ukradeni, vjerojatno se nikad neće saznati. Plijen su krali nakon što bi rodbina prije samog ukopa izašla iz mrtvačnice, a prije nego što su u lijes zakucali čavle.

Grobari krali zube s mrtvih

Pokojnicima su skidali satove i prstenje s ruku, naušnice s ušiju pa čak i čupali zlatne zube te navlake sa zubiju. Na suđenju su tvrdili da nisu krivi jer “zlatni zub ili navlaka čine dio osobnosti, a ne tijela, a osobnost prestaje smrću” te da “nema kaznenog djela jer nema pravilnika što činiti s napuštenim stvarima.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

ZADOVOLJNI NA IZLETU

Podružnica Klaka -Nakon duljeg vremena umirovljenici podružnice “Klaka” su odlučili su krenuti na izlet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?