Unuke teško pretukle baku, razlog premlaćivanja je šokantan, kao i kazna koju su dobile

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Dvije su unuke proglašene krivima jer su vlastitu baku brutalno izvrijeđale, pretukle i zaključale u kuhinju, presudio je Općinski sud u Varaždinu. Jadnoj baki Kati, koja ih je tužila, zbog ozljeda i duševnih boli moraju platiti ukupno 5000 kuna odštete, piše Podravski.hr.

A sve se dogodilo u obiteljskoj kući u okolici Varaždina zbog jednog – kućnog ljubimca. Unukama je tog dana netko otrovao psa kojeg je baka bila pustila iz dvorišta da se igra pa je uginuo u mukama. To je bio povod da se unuke Marija i Katarina fizički obračunaju s bakom Katom. Nakon što je doznala da joj je pas uginuo, Katarina je neutješno plakalala u kupaonici. Baka je tog časa izišla iz kuhinje i pitala je zašto plače. Tada je naišla druga unuka Marija koja je odmah počela s brutalnim uvredama.

Prema presudi, Marija je baku odmah počela udarati po leđima, a sestra Katarina držala je baku da se ne može braniti. Potom ju je Marija iznenada gurnula u kuhinju, pa je nesretna baka izgubila ravnotežu i ozlijedila desno koljeno. Baku su nakon toga zaključali u kuhinju i ostavili je da plače. Njezino zapomaganje i lupanje po vratima slučajno je čuo susjed Nenad koji je odmah nazvao policiju.

– Crkni stara mrcino, prokleta bila, babo smrdljiva! Krepaj! Osvetit ću ti se kad-tad – urlala je, prema presudi, unuka Katarina na svoju baku, a unuka Marija na to je još dodala: “Sad ti je srce na mjestu, svinjo, prokleta prasico“!

Nakon dolaska policije, baka Kata zatražila je hitnu pomoć u bolnici gdje joj je “dijagnosticirana tjelesna ozljeda u vidu contusio genus, a nakon toga se i psihijatrijski liječila, budući da je ovakvo postupanje unuka kod nje izazvalo veliki psihički nemir i strah”.

Unuke pak sve negiraju i navode kako im je tog dana uginuo pas jer se u obližnjoj šumi otrovao, “pri čemu ga je baka puštala iz dvorišta iako je znala da ga ne smije puštati, zbog čega je Katarina plakala u kupaonici”.

– Kad sam izašla iz kupaonice i vidjela baku, počela sam na nju vikati, vjerojatno sam joj svašta rekla, ne sjećam se više, ali bila sam toliko uzrujana da se nisam mogla kontrolirati. Baka mi je rekla da sam si sama kriva što mi je uginuo pas jer se nisam za njega dovoljno brinula. No, baku nisam ni taknula, to je sve izmislila kako bi nam napakostila – ispričala je unuka Katarina na suđenju.

Susjed Nenad svjedočio je kako je tog dana čuo galamu i viku, a nakon toga vidio je unuku koja je došla u njegovo dvorište i rekla da su tukle baku. Majka sestara koje su napale baku pak nije ništa čula ni vidjela, ali je dva sata nakon svega srela baku koja je bila uplašena, tresla se i rekla da su je cure ‘bile’ i zaključale u kuhinju. Kasnije su je ipak pustile iz ‘zatočeništva’.

Bakin sin, otac nasilnih unuka, otkrio je kako ga je nazvao susjed Nenad i rekao mu da je “baka bila ‘bita’ od unuka.

– Odmah sam otišao do njih i vidio uplakanu baku koja je drhtala i ispričala da ju je Marija držala za ramena, a Katarina udarala, nakon čega su ju gurnule u kuhinju i zaključale – napominje otac.

Baka je na suđenju otkrila i kako su joj obje unuke prilikom napada govorile: “Crkni već jednom! Zašto već nisi crkla, smrdljiva babo”!

Prije te presude unuke su pravomoćno proglašene krivima na Prekršajnom sudu u Varaždinu, i to za obiteljsko nasilje. No, baka ne može do kraja biti zadovoljna presudom Općinskog suda za naknadu štete jer je od unuke Marije tražila 12.000 kuna, a od Katarine 5000 kuna. S obzirom da nije u cijelosti uspjela u tužbi jer je dobila ukupno 5000 kuna, sud je odlučio kako će Mariji morati podmiriti dio sudskih troškova u iznosu 2400 kuna, piše Podravski.hr.

Vezane vijesti:

ZAŠTO VAS LIJEČNICI NE UPUĆUJU U VAŠA PRAVA.
Ne voliš istinu? Ovo će te probuditi definitivno! 

Jeste znali da je to naš najveći neprijatelj?

Baku napali i ukrali gebis!

Surađujte s nama

Besplatni informativni izračun mirovina

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

ZADOVOLJNI NA IZLETU

Podružnica Klaka -Nakon duljeg vremena umirovljenici podružnice “Klaka” su odlučili su krenuti na izlet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?