Projekcija dokumentarnog filma “Skywalk above Prague” u sklopu ciklusa Kino Cirkus

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Udruga Prostor Plus u suradnji s Room 100 poziva na projekciju filma češkog dokumentarnog filma “Skywalk above Prague” u sklopu programa Kino Cirkus. Projekcija se održava  danas, 24.6.2021. u 20 sati u Palachu, Kružna 8. Film se prikazuje s hrvatskim podnaslovima. Ulaz je slobodan, a rezervacija mjesta je obavezna na rezervacije.prostorplus@gmail.com.

 

Film je projekt međunarodnog festivala suvremenog cirkusa i kazališta Letní Letná. 2019. godine ovaj praški festival otvoren je jedinstvenom izvedbom kolektiva Cie Basinga i Cie Gratte Ciel. Svjetski poznata šetačica na žici Tatiana-Mosio Bongonga prešla je put od 350 metara preko rijeke Vltave bez sigurnosnog pojasa na 35 metara visine.

 

Dokumentarni film prati tijek zahtjevnih tehničkih priprema koje su pokazale kako se radilo o ogromnom izazovu i iskustvu za čitav tim ljudi. Iako je prvotna namjera ovog filma bila snimiti kratki videozapis koji će pratiti zbivanja iz backstagea, teme i situacije koje su se događale bile su toliko snažne da su nadahnule stvaranje ovog atraktivnog dugometražnog dokumentarnog filma.


Trailer možete pogledati na ovoj poveznici

 

Film se prikazuje s hrvatskim podnaslovima. Ulaz je slobodan, a rezervacija mjesta je obavezna na rezervacije.prostorplus@gmail.com.

 

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju. Osim u Rijeci, Kino Cirkus održava se u Splitu, Zagrebu, Puli, Samoboru i Dubrovniku.


Kino Cirkus u Rijeci realizira se u partnerstvu s udrugom Prostor Plus i uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

 

Projekcija se organizira u skladu s mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?