Predivna gesta! Varteks poziva sadašnje i bivše radnike na sudjelovanje u jedinstvenoj radionici

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Varteks poziva sve sadašnje i bivše radnike starije od 55 godine da im se pridruže na radionicama koje će se 15., 16. i 17. siječnja 2019. održati u Gradskom muzeju Varaždin u Palači Herzer. Varteks je bez sumnje jedna od najvećih i najdugovječnijih tekstilnih industrija u Hrvatskoj, a osnovan je davne 1918. kao Tekstilna industrija Varaždina (TIVAR). Jedna je od rijetkih tekstilnih industrija koja se u Hrvatskoj uspjela održati sve do sada.

U vrijeme najintenzivnije proizvodnje Varteks je zapošljavao oko 11.400 ljudi, najpoznatiji je po proizvodnji muške, ženske i dječje konfekcije te jeans odjeće. Cilj je da se na radionicama svi zajedno prisjete „zlatnih dana“ tvornice i razgovara o tome što je Varteks značio i još uvijek znači za Varaždin i čitavu Varaždinsku županiju. Razmjenom znanja i ideja, pod vodstvom umjetnika Bojana Mucka, radit će se na umjetničkom radu kojim će Varteks biti predstavljen na izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. 

Prva radionica održat će se 15.1.2019. u Gradskom muzeju Varaždin, palača Herzer, s početkom u 17 sati.Voditelj radionice: Bojan Mucko, novomedijski umjetnik, kulturni antropolog i filozof.
Radionice su namijenjene osobama starijim od 55 godina. (Molimo sve zainteresirane da ponesu osobne iskaznice.) Sudjelovanje u radionicama je besplatno.prenosi

Prijave: Spomenka Težak, 042/658 -762, 091/552-5240.
Za dodatne informacije i prijave možete nam se obratiti i putem e-maila kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj 091/573 0082.

Radionice su realizirane u suradnji Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Gradskog muzeja Varaždin.

Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.P.02.1.1.03.0043
Financijska vrijednost projekta: 547.246,02 kn
Sadržaj je isključiva odgovornost Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica