INFORMATIČKA PISMENOST UMIROVLJENIKA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

U Klubu za umirovljenike Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec započeo je drugi krug radionica osnova informatičke pismenosti namijenjenih umirovljenicima. Podijeljeni u dvije grupe u jutarnjem i popodnevnom terminu, umirovljenici s područja Vrbovca i okolnih općina, u narednih mjesec dana usvojit će ili ponoviti osnovna znanja o korištenju osobnog računala.

–Sudionici radionice naučit će kako raditi s računalnim datotekama i mapama, kako koristiti Internet, elektronsku poštu i ostale oblike komunikacije putem internet. Ostavljamo mjesta i za razne individualne potrebe rada na računalu i internetu – objašnjava voditelj radionice, vrbovečki profesor informatike Đuro Leščić .

Umirovljenici su pokazali interes i volju za učenjem. –Neki od njih tražili su, između ostalog, da im pokažemo i kako ispuniti online zahtjev za isplatu božićnice ili plaćanje računa, što je dosta aktualno trenutno i za svaku pohvalu, s obzirom da smo na samom početku ciklusa. Postoji stvarna potreba umirovljenika za računalnim opismenjavanjem i tu je postignut pun pogodak kroz projekt „BuBa“.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

MEĐUGENERACIJSKA SURADNJA

Matica umirovljenika Duga Resa već četvrtu godinu gaji običaj međugeneracijske suradnje starijih osoba sa

IZLET U OGULIN

  Proljeće je u punom zamahu. Naši umirovljenici željni su izleta pa krećemo u

DONACIJA PLATNENIH VREĆICA

Uprostorijama Udruge umirovljenika Krešimirova grada Šibenika, donirane su platnene vrećice Udruzi Liga protiv raka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?