IZLOŽBA RADOVA UMIROVLJENIKA U MUZEJU MATIJE SKURJENIJA U ZAPREŠIĆU

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

27.06.2022. u Muzeju Matije Skurjenija u Zaprešiću održano je svečano otvorenje izložbe radova umirovljenika koji su sudjelovali u radionicama predviđenima projektom „Aktivan i uključen“ – program poticanja aktivnog starenja na području grada Zaprešića, financiranog od strane Europskog socijalnog fonda, čija je nositeljica Udruga umirovljenika grada Zaprešića, a u partnerstvu s gradom Zaprešićem i udrugom CeZaM. Na početku svečanosti okupljenima su se obratili ravnatelj i kustos Muzeja Matije Skurjenija g. Ante Žaja, voditeljica projekta Nina Popović te predsjednik Udruge umirovljenika grada Zaprešića g. Boris Puhak.

Okupljenima se obratila i jedna od provoditeljica kreativnih aktivnosti na projektu, gđa Anamarija Rede, pozvavši sve da nastave participirati u kreativnim radionicama. Kako je naglasio ravnatelj muzeja Ante Žaja, svi autori su već samim svojim procesom kreiranja umjetnici u svojoj sredini.

Posjetitelji izložbe imali su priliku vidjeti i podrobnije proučiti doista sveobuhvatan kreativan rad umirovljenika te se osvrnuti na daljnju potrebu za razvijanjem kreativnog potencijala. Izložbom se željela skrenuti i pozornost na potrebu za sličnim aktivnostima u lokalnoj zajednici koje bi širile socijalnu mrežu umirovljenika.


S obzirom na blizu stotinu posjetitelja na samom otvaranju, izložba je postigla veliki uspjeh i sigurno  je da će biti iznimno posjećena do samog kraja u nedjelju, 03.07.2022.

Udruga umirovljenika grada Zaprešića kroz projekt „Aktivan i uključen“ osobe starije životne dobi uključuje u proces cjeloživotne edukacije čime se pridonosi poboljšanju kvalitete njihovog života organizacijom sportsko-rekreativnih, edukacijskih, kreativnih radionica i radi na promicanju aktivnog starenja. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?