Festival Perforacije 2022. gostuje u Rijeci

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Perforacije – festival izvedbenih umjetnosti udruge Domino, u suradnji s udrugom Prostor Plus, u Rijeku dovodi plesnu izvedbu Bestjelesno, Brune Isakovića i Mie Zalukar, kojom autori istražuju utjecaj pandemije i krize na javni, privatni, tjelesni i izvedbeni prostor. Predstava će se održati u Filodrammatici u utorak, 21. lipnja s početkom u 20:00 sati.

Bestjelesno

Predstava „Bestjelesno“ prevodi u izvedbeni pokret utjecaj krize na javni prostor, na društvo, na tijelo, na samu predstavu. Prostori se mjere mogućnostima razmaka među ljudima, stvaraju se novi protokoli ponašanja, miješaju se značenja slobode i odgovornosti. Srž transformacija kroz koje prolazimo prikazujemo pokretom koji je zaražen mehanizmima prihvaćanja nove stvarnosti. Krećemo se nećkajući se, zalazimo u ludilo, protestiramo bijesni, u sukobu smo sa svime, ne vjerujemo nikome, izmoreni smo i pokoreni. Krećemo se opterećeni nadom u povratak na staro, na ono što znamo kao normalno. Krećemo se do iscrpljivanja, a ono je zadnja točka prije prihvaćanja nove stvarnosti. Takvi sjedimo u prostoru, promijenjeni, maskirani, novi, normalni. Bestjelesni.

 

Autori: Bruno Isaković i Mia Zalukar

Muzičko oblikovanje: Hrvoje Nikšić / Kramasonik

Kostimografija: Ana Fucijaš

Izrada kostima: Aleksandra Jurišić Rastović

Oblikovanje svjetla: Marino Frankola

Dizajn plakata: Designed Motion

Produkcija: Malo Sutra, Domino

Podrška: Zagrebački plesni centar

Teaser / photo: Neven Petrović

 

Više o predstavi / Facebook event: https://www.facebook.com/events/709682156983381

Festival Perforacije kao i partnerska manifestacija Noć performansa odvijaju se u suradnji Domina s umjetničkim organizacijama diljem Hrvatske i regije, te s lokalnom zajednicom i neumjetničkim sektorom. Program festivala i Noći performansa 2022. godine odvija se od 10. lipnja u Dubrovniku, Rijeci, Zagrebu, Zadru i Mostaru. Nastojeći podržati podzastupljene umjetničke forme, mlade i neetablirane autore, umjetnost u javnom prostoru grada te potaknuti društveno angažirano umjetničko djelovanje, festival ove godine obuhvaća plesne predstave, multimedijske izvedbe, performanse u kazališnom i javnom prostoru te šetnju i umjetničku prezentaciju u prirodi.

Ulaz na sva događanja u sklopu festivala je besplatan, a program je moguće podržati u obliku donacija.

Više o programu Perforacija: https://thisisadominoproject.org/

 

Festival Perforacije financijski podržavaju: Program Kreativne Europe Europske unije – ACT: Art, Climate, Transition i Be SpectACTive!, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Grad Dubrovnik, Zaklada Kultura nova.

Program Noći performansa podržavaju: Program Kreativne Europe Europske unije – ACT: Art, Climate, Transition i Be SpectACTive!, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Grad Zadar.

Lokalne partnerske organizacije: Prostor plus (Rijeka), Zadar Snova (Zadar), Art radionica Lazareti (Dubrovnik), OKC Abrašević (Mostar).

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?