U Selu se otvara knjižnični stacionar s oko 5.000 knjiga

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Rovinj – Ideja o otvaranju knjižničkog stacionara u Rovinjskom Selu, koja među djelatnicima Gradske knjižnice “Matija Vlačić Ilirik” u Rovinju tinja već tri godine – postaje stvarnost. Mještani najvećeg sela u Istri – Rovinjskog Sela početkom travnja trebali bi dobiti knjižnični stacionar s oko pet tisuća knjiga, prvi na području Rovinjštine. Kako saznajemo od ravnatelja Gradske knjižnice Borisa Domagoja Biletića, prostor za dobru knjigu nalazit će se na prvom katu u gradi Društva umirovljenika Rovinjskog Sela, koji je većim dijelom već uređen.

– Grad Rovinj i Mjesni odbor Sela osigurali su knjižnični prostor od oko pedeset četvornih metara, dok je opremu, odnosno nove police osigurala matična knjižnica. Knjižnični stacionar uz nov namještaj, klima-uređaje i sanitarije raspolagat će i prostorom za čitanje, kaže Biletić, koji očekuje da nova knjižnica, koja će raspolagati s oko pet tisuća knjiga, mahom beletristike, vrata čitateljima otvori početkom travnja.

Otvaranjem novog knjižničnog prostora mještani Rovinjskog Sela, kojih je nešto više od tisuću, “potući” će hrvatski standard po kojem na svakog stanovnika idu dvije-tri knjige. U Rovinjskom Selu taj će omjer biti jedan naprema četiri.

– U knjižnici, koja bi u samom startu trebala biti otvorena najmanje dva sata u tjednu, radit će volonteri koje će podučiti djelatnici rovinjske knjižnice. Upis u knjižnicu bit će besplatan i to isključivo za mještane Rovinjskog Sela, pojašnjava Boris Domagoj Biletić.

 

Izvor:glasistre.hr

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica