BESPLATNI FILMSKI WEBINARI ZA TREĆU DOB

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

 

BESPLATNI FILMSKI WEBINARI ZA TREĆU DOB

Naučite sve tajne pisanja scenarija i snimanja filma uz redatelja Arsena A. Ostojića

U sklopu projekta Kulturiraj se online, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a u organizaciji umjetničke udruge Binocular teatar, početkom studenog započinje program besplatnih intenzivnih filmskih webinara koji su namijenjeni svim građanima 54+ koje zanima sedma umjetnost.

Prethodno iskustvo u filmskim aktivnostima nije obavezno, a interaktivne zoom radionice vodit će proslavljeni hrvatski redatelj Arsen Anton Ostojić, široj javnosti poznat po brojnim filmskim uspješnicama, poput Te divne splitske noći, Haliminog puta, Ničijeg sina, F20 i drugih, koji ima i dugogodišnje bogato iskustvo kao predavač na odsjeku produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.   

Webinari će se održavati jednom tjednom, srijedom od 17 do 20 sati, prvi je termin zakazan za 3. studenog, a nakon blagdanske pauze tijekom druge polovine prosinca, završetak programa planiran je za 26. siječnja. Tijekom radionice polaznici će, uz upute i savjete mentora, te zajednički rad na određenim temama, napisati i svoj prvi scenarij za kratkometražni igrani film te po završetku programa dobiti i diplomu.

Široka programska lepeza webinara obuhvaća govor o filmskoj umjetnosti, režiji, scenaristici, produkciji, uz osvrte na filmsku glumu, snimanje i montažu, te zajedničko istraživanje i otkrivanje što to film čini tako posebnim u odnosu na druge umjetnosti. Uz to, polaznici će učiti na konkretnim primjerima iz filmskih djela te usvajati početne korake pri procesu pisanja, kao i diskutirati o idejama za scenarije te raditi na dijalozima i unutarnjem ritmu filma. Iskusan redatelj Arsen A. Ostojić s polaznicima će podijeliti svoje raskošno znanje o režijskim tehnikama, vrsti kadrova, načinima snimanja, filmskoj glumi i drugom.

Budući da je broj polaznika ograničen, svi koji žele sudjelovati na ovim webinarima, trebaju se što prije javiti broj 095-704-7352 te osigurati svoje mjesto.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?