S krivotvorenom diplomom radio i predavao punih 18 godina

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Kako piše Glas Slavonije, PU virovitičko-podravska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim umirovljenikom koji je do nedavno radio u slatinskoj osnovnoj školi, a kaznenu prijavu ‘zaradio’ je zbog prijevare.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 66-godišnjak tijekom lipnja 2001.godine nabavio krivotvorenu diplomu Filozofskog fakulteta Novi Sad o stečenom visokom obrazovanju, na temelju koje je u razdoblju od 11. listopada 2001. do 31. kolovoza 2019. godine ostvario radni odnos na području Slatine. Tako je stekao protupravnu imovinsku korist u obliku isplate plaća u iznosu većem od 1.360.000 kuna, doznaje Glas Slavonije iz PU virovitičko-podravske.

Policija je o slučaju podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu Virovitica.

Podsjetimo, proces provjere vjerodostojnosti isprava Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je 11. siječnja 2019. godine, a za postupak provjere nadležni su ravnatelji škola. Ministarstvo je također dalo uputu da se prilikom svakog novog zapošljavanja obvezno provjeri vjerodostojnost isprave. Ministarstvo je uz to tražilo i provjeru diploma i u drugim ustanovama u svojoj nadležnosti kao jednu od antikorupcijskih mjera. U procesu provjere do početka lipnja ove godine otkriveno je 60 nevjerodostojnih isprava – 27 diploma i 33 svjedodžbe.

U strukturi otkrivenih lažnih isprava veći je udio žena nego muškaraca te je s lažnim ispravama radilo 39 žena i 21 muškarac. Od 27 osoba s krivotvorenim diplomama bilo je 12 krivotvorenih diploma Sveučilišta u Zagrebu, osam inozemnih diploma, tri lažne diplome Sveučilišta u Osijeku, dvije Sveučilišta u Splitu te po jedna lažna diploma Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Rijeci.

Da li su otkriveni svi ili ih ima još, ostaje nam za vidjeti.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?