Grad Zagreb: Dozvoljene posjete domovima za starije i nemoćne

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Temeljem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite, Grad Zagreb je napisao priopćenje kojim su ponovno dozvoljeni posjeti domovima za starije i nemoćne uz pridržavanje svih epidemiološkim mjera.

“Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, najveći je prioritet Grada Zagreba i domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba od pojave epidemije. Uz velike napore, i prije svega strogo pridržavanje epidemioloških mjera od strane korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno je svladavano tijekom cijele godine. Nadamo se kako će i procjepljivanje korisnika, djelatnika i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana, što svi nestrpljivo iščekujemo.

Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji posebno raduju posjetima korisnicima domova za starije osobe, kao uostalom i sami korisnici, ali napominjemo kako rizik od širenja zaraze još postoji stoga apeliramo na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika. Upućujemo posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta.

Otvaranjem domova za starije osobe za posjete zaštita zdravlja korisnika i dalje je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane”, poručili su iz  Grada Zagreba.

Iako je situacija kod nas i u svijetu daleko od idealne, popuštanje mjera u ovom smjeru je za svaku pohvalu. Kratki posjeti osobama koje borave u staračkim domovima, uz poštivanje svih propisanih mjera, zasigurno će nakon toliko vremena na lica korisnika i njihovih obitelji donijeti veliko olakšanje i osmijeh.

 

Koji je vaš favorit za gradonačelnika Grada Zagreba?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?