Glavaš istaknuo kako od Plenkovića očekuje da brani interes Vlade Republike Hrvatske

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Foto:Matija Djanjesic /cropix

Dok premijer Andrej Plenković nastoji izgladiti odnose sa SDSS-ovim liderom Miloradom Pupovcem, oko njega niču novi problemi i otkazivanja suradnje, a svoj glas na tu temu pustio je pak HDSSB-ov Branimir Glavaš tvrdeći da njegova stranka od Pupovca zahtjeva da se ispriča za izjavu kojom je Hrvatsku izjednačio s NDH proglasivši je na taj način ustaškom državom. Kako navodi Glavaš, ne dođe li do isprike njegova stranka preispitati će odluku o ostanku u vladajućoj koaliciji.prenosi

”Mislim da je to krajnje licemjerno od gospodina Pupovca, sam se doveo u tu poziciju, i mislim da se mora imati hrabrosti ispričati”, mišljenja je predsjednik HDSSb-a koji je najavio i sjednicu Glavnog odbora svoje stranke koja bi se trebala odviti u narednih 15 dana, nakon čega će odlučiti o tome što dalje.

”HDSSB ne može sjediti u koalicijskoj vladi gdje jedan od koalicijskih partnera Republiku Hrvatsku uspoređuje s ustaškom NDH. Očekujemo i dalje ispriku, ili ćemo i mi donijeti odluku u narednih 10-15 dana hoćemo li ostati u takvoj koaliciji”, izjavio je Glavaš dodajući da od Plenkovića kao obilnog i odgovornog političara očekuje da brani interes i ustavni poredak vlade Republike Hrvatske.

Vijesti:

Što je ono što svima izmami osmijeh na lice?
Srednjoškolci i reforme
Kako si točno pomoći ako si anemičan?

“Ne može olako prelaziti preko takvih teških kvalifikacija koje je gospodin Pupovac iznio proteklih dana, i dalje ga trpjeti u koaliciji. Ili isprika, ili odluka kako dalje”, dodao je Glavaš te istaknuo kako, unatoč tome što je HDSSB-manjinska stranka u vladajućoj koaliciji, nisu ničiji “žetončići” s kojima će se netko potkusurivati.uz to, Glavaš naglašava kako je smatrao Pupovca ozbiljnim i odgovornim političćarem koji će shvatiti da je pretjerao.

“Čudi me da nije to shvatio i danas izgovorio ispriku hrvatskoj javnosti”, rekao je Glavaš koji procjenjuje da SDSS kalkulira, i da će odabrati najpovoljniji trenutak kada napustiti vladajuću koaliciju.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

CROATIA FIRST!!

Pažljivo slušajući što su sve naši političari pričali i još uvijek pričaju nakon nastupa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?