Umirovljenici su odlučili podržati Milanovića. Objavili su priopćenje koje je teško prepričati

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Stranka umirovljenika odlučila je podržati Zorana Milanovića koji već danima ratuje s čitavim nizom političara, od premijera Andreja Plenkovićapa sve do jučerašnjeg  obračuna s Radom Borić i Tomislavom Tomaševićem.

 

U priopćenju poslanom medijima, naslovljenom “Naš, predsjednik s karakterom”, kojeg potpisuje Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika, Milanovića se neuvijeno hvali zbog obračuna s Vladom, ali i “razbijanja okoštalih interesnih struktura i zagovornika lažne liberalne demokracije”, štogod to značilo.

Koliko je priopćenje neprepričljivo dovoljno ilustrira i iduća rečenica u kojoj kažu da Milanović “nepogrešivo cilja u metu”, a to objašnjavaju činjenicom da je predsjednik “ipak odrastao u blizini Sinja”. Možda ovdje treba istaknuti i Grujićevo mijenjanje političkih partnera koje je urnebesno čak i za hrvatske kriterije, o čemu se već ranije pisalo. Na predsjedničkim izborima je podržao Zorana Milanovića, da bi onda za parlamentarne izbore odjednom preskočio u Škorin tabor.

Podršku Stranke umirovljenika Zoranu Milanoviću prenosimo u cijelosti:

‘NEPOGREŠIVO CILJA U METU ZATO ŠTO JE ODRASTAO KOD SINJA’

“Potporu aktualnom predsjedniku Republike Hrvatske na nedavno održanim predsjedničkim izborima, opće je poznato, kako su dali brojni pojedinci i stranke. No kao što se to već uvriježilo u našoj političkoj praksi potpora je u većini slučajeva posljedica koristoljublja i opada s neispunjenim očekivanja. Zbog toga nije čudno kako vrlo brzo među neizabranim zastupnicima, vijećnicima, ministrima ili državnim tajnicima nestaje političkog zanosa i energije.

Razlog je u tome što se u političkim strankama ne okupljaju zbog osobnih uvjerenja, ideologije ili društvenih interesa već samo osobnih probitaka. Tako je očigledno da ovih dana izostaje podrška predsjedniku i to upravo od onih koji su bili najglasniji u kampanji i uzdizali njegov lik i djelo. Ako su pri tome zaboravili o kakvom se radi karakteru i osobi koju je nemoguće mijenjati ili staviti u kalupe riječ je i o lošim procjenama i nesposobnosti tih aktera na političkoj sceni. Dodamo li tome predizborni slogan „Predsjednik s karakterom“ izgleda kako je samo nama u Stranci umirovljenika bilo oduvijek jasno kako će se događati ovakve stvari koje danima zabavljaju hrvatsku javnost.

Interesantno je pri tome da unatoč verbalnim eskapadama i neuobičajenim istupima predsjednik nepogrešivo cilja u metu. Očigledno ima nešto i u genima jer je ipak odrastao u blizini Sinja i nepogrešivo gađa u sridu. Ostaje još pri tome nejasno koji je njegov krajnji cilj i motiv da je ušao u beskompromisnu borbu s uhljebima, licemjerima i lažnim domoljubima koji su duboko zavukli ruke u naše džepove. 

‘NADAMO SE DA NEĆE PROĆI KAO DAVID U BORBI PROTIV GOLIJATA’

Unatoč tome i unatoč načinima na koje iznosi svoje stavove i s kojima se u nekim slučajevima u potpunosti ne slažemo dajemo mu potporu u njegovoj borbi protiv Golijata. Nadamo se kako neće samo proći kao David i da će ga podržati još brojni skriveni i uplašeni podupiratelji. Pri tome treba zatomiti uzajamne nesuglasice i egoizme kao što smo i mi to učinili jer ipak do sada predsjednik nije niti jednom zgodom progovorio o problemima umirovljenika.

Iako je našu potporu dobio tek nakon što je prihvatio naših 7 predloženih ciljeva u borbi za poboljšanje uvjeta osoba starije životne dobi. No procijenili smo kako u ovom trenutku u našoj državi ima daleko većih problema od umirovljeničkog standarda. A oni su u stvari glavni uzrok što umirovljenici imaju male mirovine, što nedostaje smještajnih kapaciteta u domovima za starije ili što im je neadekvatna socijalna i zdravstvena skrb. Stoga mu još jednom ovim putem dajemo javno podršku i potporu sa željom da ne izgubi snagu i volju u razbijanju okoštalih interesnih struktura i zagovornika lažne liberalne demokracije…”, napisali su.stoji u priopćenju.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave