NIJE VALJDA DA IH JOŠ NISTE PROBALI Ove vježbe dokazano usporavaju starenje, to će vam reći svaki trener

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Foto:kinga cichewicz/unsplash

U posljednje je vrijeme postao trend izvoditi pet tibetanaca, no jeste li znali da te vježbe nazivaju vježbama za zdravlje i mladost? Ne zahtijevaju puno vremena, nisu komplicirane, niti zbog njih morate u teretanu. Što još čekate?prenosi

Pet jednostavnih vježbi pod imenom pet tibetanaca osmislili su tibetanski svećenici za zdraviji i dug život. U posljednje vrijeme postale su jako popularne među ljudima koji zbog posla nemaju vremena otići nekoliko puta tjedno u teretanu, pa smo se i sami odlučili doznati o čemu je riječ i zašto su odjednom doživjele toliku popularnost ako je riječ o vježbama koje su poznate od davnina.

Trener po trener, izjava po izjava i postalo nam je kristalno jasno zašto ih nazivaju vježbama za mladost i zdravlje.

Zašto su tako dobre
Pet tibetanaca pomažu nizu tegoba, a za njih je dovoljno odvojiti tri minute vremena te su se kao takve pokazale idealnim dnevnim treningom za mlade i stare, žene i muškarce. A velika im je prednost i ta što za njihovu izvedbu ne morate ići u teretanu. Treba vam samo prostirka i snaga volje.

Najbolje ih je raditi odmah ujutro te je vrlo važno ne prekidati kontinuitet. Svrha pet tibetanaca je otvaranje svih čakri, a između ostalog vježbe pomažu svima koji imaju bolove u kralježnici, poboljšavaju san, potiču probavu, ali i pomažu mršavljenju.

Vježbe se izvode vrlo jednostavno, točnim redoslijedom i s istim brojem ponavljanja. Važno je samo započeti s neparnim brojem. Primjerice, prvi tjedan započnite s tri ponavljanja, a svakog narednog tjedna dodajte dva ponavljanja više.

Kada dođete do 21 ponavljanja, vježbe se više ne povećavaju već se nastavljaju s tim brojem.

Kako izvoditi vježbe?
1. tibetanac: Prva vježba izvodi se u stojećem položaju. Ruke su raširene, u visini ramena i dlanovima okrenutim prema tlu. Zatim se tijelo rotira za 360 stupnjeva u smjeru kazaljke na satu.

2. tibetanac: Druga vježba izvodi se na podu. Ispružite se na tlu, izdahnite te udahom podižite noge i glavu. Noge moraju doći u okomiti položaj, a brada čim bliže prsnoj kosti.

Vijesti:

Ona nije beskućnica, ona je…
Bakterije svugdje oko
Gdje je nestalo ono što mi vječno želimo od drugih

3. tibetanac: Izvodi se na koljenima. Kleknite na koljena, ruke stavite ispod stražnjice, a glavu savijte prema prsima. Izdahnite i udahom zabacite glavu unazad i savijte gornji dio trupa prema nazad te se izdahom vratite u početni položaj. Dlanovima se oslanjate ili na stražnjicu ili na zadnji dio bedara.

4. tibetanac: Izvodi se u sjedećem položaju. Sjednite ispruženim nogama i dlanove stavite uz tijelo. Udahom podižite tijelo i zabacite glavu prema natrag. Izdahom se vratite u početni položaj.

5. tibetanac: Posljednja vježba izvodi se na podu. Legnite trbuhom na pod te stavite dlanove na pod i podignite gornji dio tijela i glavu zabacite prema nazad. Zatim udahom podignite stražnjicu tako da tijelom napravite oblik trokuta.

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave