Od ponedjeljka s maskama. Evo detalja!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ‘nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski‘

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je u petak odluku o ‘nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski’.

Ta će se odluka primjenjivati od ponedjeljka, 13. srpnja, a prema njoj će maske za lice ili medicinske maske biti obavezni koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjete dopuštene.

Morat će ih nositi i vozači i putnici u prijevoznim sredstvima javnog prometa, kao i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama, a maske će biti obavezne i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka te druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo, priopćio je Stožer.

 

Podsjetimo, jučer je zabilježen najveći broj novooboljelih otkad je epidemija koronavirusa u Hrvatskoj počela. Novih slučajeva je bilo čak 116  pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučaj. prenosi

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

NOVA KATASTOFA U ZAGREBU

‘Centar grada doslovno pliva i stotine objekata su pod vodom’, napisali su zagrebački vatrogasci