HZZO izdao važno upozorenje: ‘Ne nasjedajte na osobe koje se lažno predstavljaju!’

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u četvrtak su upozorili građane da ne nasjedaju na pokušaje telefonskih prijevara gdje prevaranti nude razne usluge i aparate.

Poručuju kako HZZO obavlja samo one poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Ističu kako se djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda.

Prijavite policiji

Pozvali su građane koji se nađu u takvoj situaciji da pokušaj prijevare odmah prijave policiji. Naime, ponavljaju se pokušaji prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te telefonskim putem nude određene usluge i proizvode.

 

Jedna je Zagrepčanka primila poziv sa skrivenog broja koja se predstavila kao djelatnik HZZ-a i nudila pojas za vratnu kralježnicu te da ju je HZZO odabrao kao jednu od tisuću osiguranika. Osoba se nije željela predstaviti imenom i prezimenom, te je komunicirala neljubazno i verbalno agresivno.

Više dojava

Prijašnjih godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica.prenosi

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?