NOVI ŠPANJOLSKI „KRALJ” – 90-godišnjak postao modna ikona

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Andres Garcia-Carro prije dvije godine živio je život običnog umirovljenika na sjeveru Španjolske. No, bio je prepoznatljiv u svojoj okolini po svom istančanom ukusu za modu, odnosno lijepom odijevanju, kao i boem- skom stavu i načinu života. Njegovoj 27-godišnjoj unuci Celine, koja je radila kao fotografkinja za jedan lokalni magazin, u početnim mjesecima pandemije koronavirusa, kad su oboje bili u izolaciji, pala je na pamet da ga fotografira kao modela. Ostalo je povijest.

     Naime, fotografije su oduševile urednike francuskog modnog magazina L’Of- ficiel, te su zatražili još nekoliko fotografija, zbog čega je Celine napravila cijeli portfolio, ali i nazvala svog djeda„Španjolskim Kraljem”, a koja je upotpunjavala djedovu osobnost – zabavan, kreativan i slobodnog duha. Vrlo brzo zamijetili su ga i ostali ugledni magazini, te su njegove fotografije objavljene i u Vogueu, GQ-u i Esquireu, a surađivao je i s modnim brendovima poput Zare i Caroline Herrere.

     Počeo je dobivati i uloge u filmovima, reklamama, a sudjelovao je i u španjol­skoj verziji Masterchefa. U veljači 2022. godine proslavio je 90. rođendan te je organizirao rođendansku proslavu u jednom noćnom klubu gdje je pozvao 250 faca iz svijeta mode, glume, glazbe, objasnivši to slavljem novog kralja španjolske modne industrije. Popularnost mu je narasla i kod mladih generacija, pa ga na Instagramu prati više od 40.000 mladih.

     No, njegova unuka uvijek napominje da je i prije slave njezin djed živio jako zanimljiv život. Studirao je u Londonu i Parizu, jedno vrijeme radio je kao kauboj „Gaucho”, odnosno čuvar stoke u Argentini, bio vlasnik restorana u Urugvaju te imao razne tvrtke u Španjolskoj. Na pragu 90. godine je postao model i influencer, te pokazao da za nove i zanimljive stvari u životu nikad nije kasno.(Glas umirovljenika)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?