Ukrasi za potpuni blagdanski ugođaj u vašem domu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Na pola smo puta do, uz Uskrs, najvećeg katoličkog blagdana. Tradicionalno, u našim domovima radi se veliko pospremanje i dodatno ukrašavaju prostorije u kojima će se uskoro okupiti obitelj i prijatelji. Neka vas ove ideje inspiriraju.

 

Vikend je i uskoro ćemo zapaliti i treću svijeću na adventskom vjenčiću. Mnogima među nama na rasporedu su u nadolazećim danima obaveze poput – kupnja darova, spravljanje suhih kolača, nabavka namirnica za Badnjicu i božićni ručak, ali i veliko pospremanje stana.

A kad smo već spomenuli spremanje, uz to dolazi i dodatno ukrašavanje prostorija u kojoj će se na blagdane Badnjaka, Božića i Štefanja okupiti obitelj, prijatelji, kumovi, susjedi…

 

Iako se, uvjerili smo se puno puta do sada, aranžiranje cvijeća i buketa može nazvati umjetnošću – ponekad nam za to treba samo malo vremena i mašte.

Sve potrebno uglavnom već imate kod kuće. Poslužite se kuglicama koje ove godine nećete objesiti na bor, ukrasima koji nikako da “ugledaju svijetlo dana”, svijećama koje iz nekog razloga stoje već mjesecima (ako ne i godinama) na dnu vaše vitrine i ukrasnim trakama… Izvadite i onaj ukrasni tanjur ili zdjelu za koji nikako da nađete namjenu pa u njega stavljate nakit, sitniš ili samo s njih, s vremena na vrijeme, obrišete prašinu.

 

Trebat će vam

Za ove aranžmane bit će vam još potreban pištolj za vruće lijepljenje, pokoji cvijet, šišarka i borove grančice. Cvjećarsku spužvu za dublje zdjele lako možete nadomjestiti kamenčićima koje ste ponijeli s posljednjeg ljetovanja ili, u krajnjoj nuždi, rižom.

Ideja je, naravno, uvijek mnogo, a za realizaciju vaše treba vam samo malo vremena da oslobodite maštu. A upravo to vam želimo ovih dana, da pronađete malo vremena za sebe i uživate u kreativnosti!

Kao što možete vidjeti, od jednostavnih stvari mogu se učiniti čuda. Ako još u cijelu “priču” uključite vaše mališane, bit će to ukras koji ćete još dugo iza blagdana poželjeti ostaviti u svom domu…

 

Savjet više

Umjesto velike tegle, poslužiti se možete i zdjelom za voće ili kristalnom zdjelom (no u tom slučaju “otpadaju” kamenčići i riža), a umjesto duguljastog pladnja možete koristi i okrugli, stakleni ili plastični. Ma ideja ne nedostaje, samo se “razbacajte”. Kako god ispao, bit će to vaš božićni aranžman i kao takav originalan i napravljen s ljubavlju. A to je jedino važno u ova doba godine, da u sve unesete malo sebe i svoje topline.

 

No, ni to nije sve. Evo još nekih ideja koje bi vas mogle oduševiti. 

Može i sa zumbulima

www.lisbet e.net
FOTO: www.lisbet-e.net

 

Tako jednostavno

www.mestergronn.no1
FOTO: www.mestergronn.no

 

Amarilis u vazi

www.mestergronn.no2
FOTO: www.mestergronn.no

 

Zaštićena ljepotica – šumarica

Helleborus MG 1742 f s 530x795
FOTO: www.mestergronn.no

 

Umjesto kolačića

blog.styleestate.com1
FOTO: blog.styleestate.com

 

Azalea u božićnom duhu

www.mestergronn.no3
FOTO: www.mestergronn.no

 

Manje je više

www.mestergronn.no4
FOTO: www.mestergronn.no

 

I borić je dovoljan

www.mestergronn.no5
FOTO: www.mestergronn.no

 

Ruže za svaku prigodu

www.mestergronn.no7
FOTO: www.mestergronn.no

 

Jednostavno dobro

www.mestergronn.no9
FOTO: www.mestergronn.no prenosi

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Polje moje malo

Često me ljudi pitaju: Zašto toliko toga sadite? Jel imate neki opg , jel