Azijski divovski stršljeni novi problem za Amerikance

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Osim brige oko pandemije koronavirusa, Amerikanci sad imaju i novu brigu, a to su azijski divovski stršljeni poznati kao “stršljeni ubojice”.

Pojava ovih stršljena bi svakako izazvala strah i da nema pandemije, ali je on puno veći u vrijeme pandemije koja je zadala težak udarac ekonomiji i ljude primorala na karantenu.

Azijskim divovskim stršljenima su ime “stršljeni ubojice” dali istraživači, a ovi insekti su se po prvi put pojavili u SAD-u u prosincu kad su viđeni četiri puta. Ova vrsta stršljena je ujedno i najveća na svijetu, uništavaju košnice ubijajući pčele te ih koriste kako bi nahranili svoje mlade. Dovoljno je svega nekoliko stršljena da unište košnicu za samo nekoliko sati, prenosi Russia Today.prenosi

Zabrinutost raste jer bi se ovi stršljeni mogli proširiti SAD-om i imati ozbiljan utjecaj na populaciju pčela koje imaju važnu ulogu oprašivanja.

Nadležni organi pokrenuli su agresivan program čiji je zadatak zaustavljanje širenja azijskih divovskih stršljena i sprječavanje potencijalne nove krize.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Polje moje malo

Često me ljudi pitaju: Zašto toliko toga sadite? Jel imate neki opg , jel