Sportsko – rekreativna sekcija “65+” Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Članovi Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” nisu poklonici kućnih sprava za vježbanje ali su zato ljubitelji prirode.

Redovito se sastaju okupljeni u sportsko – rekreativnoj sekciji   “65+” koju vodi Danijel Cessare poznat kao dugogodišnji član Biciklističkog kluba “Zagreb”  i maratonac koji je ostao vrlo zapažen sportaš ne samo na našim već i međunarodnim prostorima. Sportom se počeo baviti  kao dvanaestogodišnjak u ondašnjem gimnastičkom klubu “Partizan.” Kao srednjoškolac upisao se u Biciklistički klub “Zagreb” gdje je učestvovao na mnogim utrkama.

Uz obitelj i posao uklapao je treninge preko tjedna a  vikendima  odlazio  na utrke. Uz utrke koje su priređivane u Zagrebu u dužini od 50 – 80 kilometara poznato je nekoliko dužih u Švicarskoj oko jezera Bodensee u dužini od 230 kilometara. Nakon toga tri puta su slijedile dionice Zagreb – Rijeka – Zagreb uz kondicione treninge za duže utrke. 

 

U poznijim godinama počinje se baviti maratonom kao član Atletskog kluba “Sljeme” u veteranskoj kategoriji. Član je Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” koju redovno predstavlja na takmičenjima u Zadru, Maksimiru, Jarunu kao i drugim  sportskim manifestacijama. Dobitnik je mnogobrojnih medalja i priznanja i unatoč dobi od 77 godina otrčao je utrku Zagrebačke lige 32×5 kilometara u kategoriji 75+ te Zagrebački proljetni polumaraton u dužini od 21 kilometra. Trenutno se priprema za ljetni period utrka u Vrbovcu, Trakošćanu kao i “Karlovački noćni cener”a sve tri utrke se održavaju na dionicama u dužini od 10 kilometara. Uz sve  aktivnosti uspješno vodi sportsku sekciju gdje su umirovljenici aktivni sudionici u kojoj iskazuju smisao za orijentaciju u prirodi, sportsku gimnastiku i tjelovježbu prilagođenu osobama treće životne dobi. Nesumnjivo je da ovakve aktivnosti pospješuju vitalnost, kondiciju  i dobro zdravlje svih članova sekcije.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?