SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA GRADA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Udruga umirovljenika Slatina prvi put je od pojave pandemije koronavirusa  organizirala masovnije okupljanje koje je itekako nadmašilo ono za Dan žena budući da se na slatinskom Bajeru okupilo stotinjak umirovljenika.

Riječ je o Prvim sportskim susretima umirovljenika grada Slatine koji će, prema riječima predsjednika Vladimira Domića postati tradicija.

– Za nas je ovo jako sretan dan, da se napokon možemo okupiti u većem broju jer za umirovljenike zajednička druženja su od iznimnog značaja. I sa zahvalnošću mogu reći da ni jedan član naše Udruge nije preminuo od korone iako spadamo u rizičnu skupinu društva. Razlog tome je velika procijepljenost gdje se oko 60-70% članova cijepilo organizirano preko Udruge u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo sv. Rok i ravnateljem istoga, dr. Miroslavom Venusom, dok su se ostali cijepili kod svojih obiteljskih liječnika, – rekao nam je predsjednik slatinske Udruge umirovljenika Vladimir Domić koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo radom udruge, odnosno odazivom članova na edukacije i sve ostale organizirane aktivnosti.

– Puno smo toga napravili i na uređenju našeg prostora u koji su postavljena i tri klima uređaja. Dva je osigurala Virovitičko-podravska županija, a treći je iz donacije slatinske tvrtke Komrad. Sada smo opremljeni sa svime što nam je potrebno za daljnji, lakši i ugodniji rad, te se želim zahvaliti svima koji su nam u tome pomogli, od Županije i Grada Slatine te svih donatora i sponzora.

Okupljene umirovljenike na sportskim susretima pozdravio je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošič koji je tom prigodom istaknuo dobru suradnji sa slatinskom Udrugom umirovljenika.

– Meni je drago što sam danas ovdje s članovima Udruge koja je najprocijepljenija od svih u Slatini i mogu biti pravi primjer kako bismo ovu krizu sveli na minimum. Upravo ova populacija danas je doživjela i onaj svoj, na neki način, novi početak i vidimo da su srca i lica nasmiješena, puna zadovoljstva. Za sve ono što rade uz potporu Grada, Županije, udruga i volonteri članovi koji pomažu udruzi je za svaku pohvalu – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Na sportskim susretima umirovljenici su se uz šetnju pomoću štapova za nordijsko hodanje mogli okušati i u nekoliko sportskih igara, a kako to u sportu biva uvijek je netko najbolji. Tako je prvo mjesto u pikadu osvojio Ivan Radošević, u visećoj kuglani najbolja je bila Snježana Medved, u šahu je prvo mjesto odnio Stjepan Krahulec, dok je u kartaškoj igri Belot najbolji dvojac bio Ivica Dorinko i Ivica Bosilj.

Ono što je našim umirovljenicima najviše nedostajalo su pjesma i ples tako da su svi zaplesali uz vesele note Pere Berkeca koji je bio zadužen za glazbu i dobro raspoloženje, a sve zajedno su začinili ukusnim čobancem kojim ih je Udruga počastila.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?