Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

  1. SPORTSKI SUSRETI SUH-A ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Prva pobjeda pripala domaćinu

U Vrbovcu su u subotu 1. pro­sinca 2018. godine održani I. sportski susreti Sindikata umirovljenika Zagrebačke župani­je. Sudjelovali su članice i članovi podružnica iz Samobora, Velika Gorice, Zračne luka Zagreb, Dugog Sela i domaćina Vrbovca.

Susreti su započeli u 10 sati in­toniranjem himne i minutom šut­nje za preminule članove SUH-a. Nakon uvodnih riječi domaćina i predsjednika Povjereništva SUH-a Zagrebačke županije Zlatka Hrži- ća, skup je pozdravio Milan Tomi- čić, zamjenik predsjednice SUH-a. U ime župana Zagrebačke župa­nije Stjepana Kožića, nazočne je pozdravio županijski pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić i pro­glasio 1. sportske susrete SUH-a Zagrebačke županije otvorenima. Susret su pozdravili gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i regionalna povjerenica SSSH Đurđica Kahlina.

U sportskom dijelu ovog umi­rovljeničkog okupljanja članovi SUH-a su se natjecali u četiri dis­cipline: stolnom tenisu, pikadu, šahu i belotu, a sudjelovalo je više od 100 natjecatelja. Takmičenje se održavalo u sportskoj dvorani i u predvorju II. Osnovne škole.

Nakon što su suci po pojedinim disciplinama zbrojili rezultate, sli­jedilo je proglašenje pobjednika.

U stolnom tenisu najbolji bili Veli- kogoričani, koji su u finalu svladali domaćina, a treći su bili sportaši iz Samobora. U pikadu su najpre­cizniji bili penzići iz Vrbovca, a nešto manje mirnu ruku su imali SUH-ovci iz Samobora i Velike Go­rice. U šahu su domaćini iz Vrbov­ca nadmudrili konkurenciju. Bivši avijatičari iz podružnice Zračna luka Zagreb su bili drugoplasirani, dok su umirovljenici iz Dugog Sela odigrali dovoljno dobrih poteza da zauzmu treće mjesto. U belotu, disciplini koje je najduže trajala, najbolja je bila podružnica SUH-a Velika Gorica, drugo mjesto zauzeo je Samobor, a treće Vrbovec.

Nakon zbrajanja ekipnih rezul­tata u svim disciplinama, ukupni pobjednik je domaćin, podružnica SUH-a Vrbovec i njima je pripao prijelazni pehar koji će krasiti vi­trinu do sljedećih susreta u 2019. godini. Uz podjelu pehara, kojoj je nazočio i zamjenik gradonačelnika Ivica Strinščak, svim učesnicima uručene su Zahvalnice kao sjeća­nje na sudjelovanje na 1. sportskim susretima, kao i Zagrebačkoj župa­niji za potporu u realizaciji. Nakon završetka sportskog dijela slijedio je ručak, kako bi svi koji su sudjelo­vali na susretima vratili izgubljene kalorije.

Z.H.

 

Rezultati:Šah:
 1. Vrbovec
Stolni tenis:2. Zračna luka Zagreb
1. Velika Gorica3. Dugo Selo
2. Vrbovec 
3. SamoborBelot:
 1. Velika Gorica
Pikado:2. Samobor
1. Vrbovec3. Vrbovec
2. Samobor 
3. Velika GoricaUkupni pobjednik: Vrbovec

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave