Priča o crnom bumbaru

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Imamo običaj preko noći zatvarati plastenik kako nam tuđe mačke ne bi radile nered unutra .

Još prošle jeseni, unutra su niknule muškatne kadulje, kako je već bilo prekasno iskopati ih i preseliti van, odlučila sam ih zasad ostaviti unutra, ali i iz razloga što će tako privući više korisnih kukaca, oprašivača.

I bila sam u pravu!

Jedno rano jutro krenula sam otvoriti plastenik, a pred vratima me dočeka jedan dragi, leteći gost, veliki crni bumbar. ?❤️ Uzletao se on oko vrata kao da me moli : ” Daj please, hitno mi otvori “restoran” gladan, žedan i umoran, a tvoje muškatne kadulje treba sve obići i uzeti sve što mi nude. I tako, otvorim ja njemu, a on brzinom svjetlosti, kao da je jedva dočekao, suknuo unutra i odmah se bacio na posao. Krenuo redom sve čaške muškatnih kadulja obilaziti, ulaziti unutra, samo mu nogice vire, a ja ga pratim i smijem se što izađe sav bijel i prašnjav od cvjetnog peluda ..??❤️

 

Eto dragi moji, koliko čovjek može naći sitnih stvari u životu koje ga raduju i vesele, samo treba sve doživljavati i imati obzira prema svemu što nas okružuje.

P.S. – ovaj slatki leteći gost, odsad svako jutro nestrpljivo čeka da se vrata plastenika otvore i da čim prije uđe unutra. Iako ima muškatnih kadulja i vani, al’ one još ne cvatu, pa je vjerojatno to razlog bumbarove nestrpljivosti, radije se voli i kuhati unutra, – al’ unutra je prava gozba !! Srećom pa je ionako “restoran” otvoren cijeli dan, pa naš mali vrijedni gost može ulaziti i izlaziti kad poželi. ❤️?

Slađana S.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica