POSJET MARIJI BISTRICI I KUPANJE U BAZENIMA JEZERČICE

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Iako se od rujna prošle godine nisu okupljali na uobičajenim druženjima, plesu, susretima i izletima, bili su aktivni na drugačijem planu. U proteklom periodu, poštujući sve propisane mjere, organizirali su posjete bolesnim članovima, onima koji su oboljeli i onima koji su najstariji. Čazmanska Matica broji više od stotinu članova starijih od osamdeset godina. S posebnim veseljem posjetili su dva para umirovljenika u Vagovini, koja su obilježili 50 godišnjice braka.

Osim toga, veliku brigu vode i o svojoj imovini. Kupili su fotokopirni stroj i dva albuma u kojima će čuvati fotografije uspomena iz svoje arhive.

-Posljednje čime smo se bavili bilo je renoviranje naših 130 stolaca u Domu koje smo polijepili, prelakirali i nanovo tapecirali. Zahvaljujući financijskoj pomoći lokalne vlasti za to smo izdvojili 12.000 kuna, ponosno ističe Ivanka Bukovac, predsjednica Matice umirovljenika Čazme.

Ostvaren je dugoočekivani izlet, a slijede i druženja uz glazbu i ples. Ne štedeći vrijeme ni volju, čazmanski su umirovljenici napunili autobus i bili na izletu u Mariji Bistrici i Termama Jezerčica na kupanju. Uobičajeni način njihovih aktivnosti, osim redovitih izleta su zabave i druženja s drugim udrugama koje okupljaju umirovljenike. Tako će ih u Čazmi nakon duže stanke uskoro posjetiti prijatelji iz Ivanić Grada s kojima će se ogledati u šahu, stolnom tenisu i kartanju.

-Izuzetno se veselimo našim zajedničkim druženjima, a i pripremamo pravu veselicu na kojoj će nakon dugo vremena zasvirati i naši muzikanti. Planiramo još jedan izlet u toplice, a dogovorili smo da ćemo svake nedjelje u 15 sati prakticirati pješačenje Čazmom i njenom prekrasnom prirodom, – otkriva nam planove predsjednica Matice Ivanka Bukovac.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?