Matica umirovljenika Čazma – Potporu aktivnostima dobivaju od Grada i Županije

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Matica umirovljenika u Čazmi, u 2019 godini imala je 655 članova, od približno 2000 osoba koje primaju mirovinu, sa stanovanjem na području svih 36 naselja grada Čazme. Budući još veliki broj umirovljenika, nije uključen u udrugu, jedna od prioritetnih zadaća pred Maticom je proširenje novim članovima.

Brojne su aktivnosti koje udruga nudi kroz rad svojih sekcija, u kojima svatko može pronaći svoje zanimanje. No, od velike je važnosti učlanjenje i umirov- ljenika samaca u poznim godinama, a naročito narušenog zdravlja, jer aktivisti Matice upravno njima dolaze u posjete i pružaju potrebnu pomoć. O tim i drugim aktivnostima više se moglo čuti na redovnoj Godišnjoj izvještajnoj skupštini čazmanske Matice.

Predsjednica Ivanka Bukovac pobrojila je niz aktivnosti u prošloj godini, te osobito istaknula rad više sekcija, u koje se uključuje sve više članova.

Folklorno glazbena sekcija osim nastupa na manifestacijama u gradu, predstavljala je Čazmu u nekoliko televizijskih emisija na državnoj razini, a domaći glazbeni sastav zabavljao je naše članove na redovitim druženjima u našemu lijepo obnovljenom domu. Naši članovi ističu se u sportskim aktivnostima, naročito u pikadu gdje postižemo lijepe rezultate na županijskim pa i državnim susretima. Aktivni su šahisti, kartaši, a lijepa sportska druženja provode naši stolnotenisači s kolegama iz Ivanić Grada, istaknula je Bukovac i podsjetila, na vrlo uspjelo druženje na Valentinovo s parovima koji su proslavili 50 godina braka. Spomenula je i nekoliko izleta od Vukovara, Karlovca, drugih mjesta i toplica. Brojne su bile posjete bolesnim umirovljenicima.

Budući je umirovljenička blagajna „mršava” prihodima, od 50 kuna članarine, sve te i mnoge druge aktivnosti ne bi bilo moguće organizirati, da nema izdašnih novčanih potpora iz Grada Čazme i Bjelovarsko bilogorske županije. Na Skupštini su, nakon čestitki za uspješne aktivnosti, i daljnju potporu čazmanskim umirovljenicima, obećali čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak kao i bjelovarsko bilogorski dožupan Čazmanac Neven Alić.(HUL)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

NOĆ MUZEJA

Već tradicionalna šesnaesta Noć muzeja u Hrvatskoj održati će se i ove godine 29.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?