POČELO JE! Šokantni istup “inspektora” koji je pokušavao kazniti goste u caffe baru sam se ne pridržavajući epidemioloških mjera!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

ilustracija

Pozdrav dragi ljudi! Želim vam ispričati teror koji se desio danas, 13. listopada 2020. godine oko 16 sati. Kako svi znamo, donesene su nove mjere za kafiće, da se prilikom ulaska mora nositi maska do mjesta na kojem sjedimo, te se tad skida. Došla sam sa prijateljima u kafić i normalno smo se pridržavali tih suludih mjera. Sjeli smo, skinuli masku i naručili piće. Pijuckamo kavicu, pričamo.. U to nam dolazi konobarica i govori ‘ajde pliz stavite maske na lice’ i tu tom trenutku ulazi kakti “inspektor” i počinje pričati s tom istom konobaricom. BEZ RAZMAKA. BEZ MASKE. NA ŠANKU NA KOJEM SE ZABRANJENO ZADRŽAVATI. On priča s njom, te odlazi. U roku 10 minuta, vidimo tog istog inspektora s dva POLICAJCA. Oni ulaze u kafić, ovaj isti “”””inspektor””””” se dere na nas i sprda nas ”kako smo sad brzo stavili maske”. Policajci (jedan s maskom na bradi!) dolaze do nas, uzimaju naše osobne iskaznice uz pitanje jesmo li svi punoljetni (?????????). Odlaze za šank (GDJE SE NE SMIJE ZADRŽAVATI PO NJIHOVIM MJERAMA), slikaju naše osobne, te ih vraćaju. Dakle, taj “””inspektor””” je nama pozvao policiju jer nismo nosili masku dok smo sjedili u kafiću. Isti inspektor nam se prijeti kaznom od 5000kn (nisam sigurna je li govorio nama ili konobarici kao da će kafić dobiti tu kaznu). Oni odlaze. Nas 15 u kafiću u čistom šoku. Nismo svjesni što se upravo desilo. Svi pričamo međusobno (jer smo svi studenti pa se otprilike i znamo) i ne vjerujemo. Za kojih 15 minuta, dolazi taj isti “””inspektor””” i ulijeće u kafić kao rambo kako bi nas uhvatio bez maski i zapisao nam kazne?? Upire u mene i dvije prijateljice i govori policajcu da nas posebno zapiše. Policajcu je već vidno dosta tog “””inspektora””” i govori mu kako su već uzeli naše podatke. Mi ga pitamo na temelju čega ćemo dobiti kazne, a on se dere na nas da to nije naša stvar. Oni odlaze po drugi put. Mi u još većem šoku.

Taj isti inspektor koji je bio bez maske, na šanku, pripijen uz konobaricu (postoje slike kao dokazi) je NAS prijavio da se ne pridržavamo kakti mjera. Nije pokazao svoju značku, nije rekao svoje ime, apsolutno ništa. Mi od šoka što se desilo nismo ni na kraj pameti razmišljali da mu kažemo da je njegova DUŽNOST pokazati značku i predstaviti se. Ja ne mogu vjerovati. Ne želim dopustiti da se vrši takav TEROR nad ikim, posebice nadamnom. Još uvijek ovo pišem u šoku, ne znam ima li ikakvog smisla ići dalje s ovim, na sud, negdje. U što se ovaj svijet pretvara? Što je iduće?

EDIT : ovo se zbilo u kafiću Marija u Iki (5km od Opatije, tu nam je faks).

TAKOĐER *kaznu* NISMO dobili, samo je prijetio.

Marija Cindrić

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave