NOVI VRIJEDAN PROJEKT ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Sobzirom da nekim umirovljenicima trebamo pružiti puno više, zajedničkim snagama smo osmislili projekt za koji smatramo da bi bilo izuzetno dobro da se provodi na području Bjelovara. Dakle, ići ćemo u smjeru psihosocijalne pomoći, integracije i edukacije za naše umirovljenike u vidu najstarije skupine koja ima određenih problema sa demencijom, s posebnim naglaskom na Alzheimerovu bolest koja je nažalost sveprisutnija. U cijeloj ovoj priči veliki naglasak stavljen je i na druženje, odnosno zajedništvo. Grad Bjelovar stoji iza svojih umirovljenika i oni su nam jako važni. Vjerujem da će naši umirovljenici imati jako velike koristi od ovog projekta, poručio je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

– Riječ je o natječaju „Širenje socijalnih usluga u zajednici – faza 1“. Prva aktivnost projekta počela je u srpnju 2020. godine, a projekt će trajati 24 mjeseca. Glavni fokus je na osobama starijim od 54 godine, a dodatni na osobama koje pate od nekog oblika demencije, ali i članovima njihovih obitelji koji sa takvim osobama žive. U samu provedbu uključeni su stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, s obzirom da je riječ o inovativnim psihosocijalnim uslugama. Imati ćemo višestruke aktivnosti rehabilitacijskog karaktera, aktivnosti vezane za edukacije, učiti će se o načinima prehrane strijih osoba, a tu su i aktivnosti vezane uz omogućavanje poticajnih sadržaja za starije osobe, kao što su kulturni programi, razne edukacije o demenciji te senzibilizacija javnosti o temama i potrebama s kojima se starije osobe suočavaju. U projektu će biti uključeno 240 starijih osoba s područja Bjelovarsko –bilogorske županije. Takođe, planirana je adaptacija prostora i nabava vrijedne opreme za dvije partnerske udruge, rekla je Andrea Novaković, voditeljica projekta.

Zahvaljujem se svima koji su pomogli da ovaj projekt zaživi i da se putem njega pomogne umirovljenicima. Sve navedeno će nam itekako pomoći da poboljšamo uvjete rade, rekao je Josip Crnogaj, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?