LIKOVNA SEKCIJA PRIREDILA NEKOLIKO SUSRETA I ZAJEDNIČKIH IZLOŽBI

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Članovi likovne sekcije Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak” vrijedni u svom kontinuiranom djelovanju rade na stalnom unapređenju znanja s područja likovne umjetnosti a svi članovi ujedno su i članovi likovne sekcije Matice umirovljenika grada Zagreba.

Voditeljica sekcije Đurđa Dobrovšak Prusac kao renomirana likovna umjetnica prenijela je znanje na svoje članove koji su imali nekoliko likovnih susreta i zajedničkih izložbi.

Njihovi radovi su širokog spektra a obuhvaćaju razne motive: od veduta, mrtve prirode, pejsaža, portreta kao i eksperimentalnih formi. Kao podloge koriste platno i papir u kojem su zastupljene gotovo sve tehnike: od akvarela, gvaša, olovke, tempere, akrila i ulja na platnu.

Vrijedno je napomenuti kako je Đurđa Dobrovšak Prusac izradila naslovnu stranu zbirke poezije “Zvjezdane zore” članova Literarno dramskog pletera Matice umirovljenika grada Zagreba a Darinka Gulić naslovnu stranu zbirke poezije “Pronađi me u stihu” članova literarne grupe “3u1” Matice umirovljenika “Peščenica – Žitnjak.”(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?