Ove je godine već 5.000 građana iskusilo strožu penalizaciju prijevremenog umirovljenja

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Ove je godine mirovinskom reformom došlo do niza promjena, što dobrih, što loših. Jedna od onih loših definitivno je kažnjavanje prijevremenog ulaska u mirovinu sa 0,3 posto manjom mirovinom po mjesecu ranijeg odlaska sa radnog mjesta.

Tu je strožu penalizaciju prijevremenog umirovljenja do sada osjetilo već 5.000 građana, ali od sljedeće bi se godine ta penalizacija trebala smanjiti na 0,2 posto prema traženju sindikalne referendumske inicijative “67 je previše” . Time će cijela generacija ovogodišnjih umirovljenika biti “lakša” za 150 kuna manju mirovinu svakog mjeseca.

Oni koji su ove godine ušli u mirovinu pet godina ranije imali bi primjerice prosječnu mirovinu od 2.500 kuna. Oni bi bili kažnjeni umanjenjem od 18 posto što bi iznosilo 450 kuna, dok bi se za istu stvar umirovljenike koji bi iduće godine ušli u prijevremenu mirovinu kaznilo sa 300 kuna manjom mirovinom. Razlika od 6 posto manje mirovine za trenutne prijevremene umirovljenike uočljiva je u tih 150 kuna razlike. Godišnje bi ta razlika iznosila 1.800 kuna, a u periodu od 20 godina čak 36.000 kuna.

Vijesti:

Što je ono što svima izmami osmijeh na lice?
Srednjoškolci i reforme
Kako si točno pomoći ako si anemičan?

Jedino čemu se umirovljenici mogu nadati jest Vladinoj odluci da ispravi tu nepravdu kao što je to bilo u slučaju prve generacije koja je prošle godine išla u mirovinu iz oba mirovinska stupa.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave