Nakon 50 minuta sindikati napustili sastanak s Pavićem: ”Vlada nas je dovela pred gotov čin”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Nakon 50 minuta sindikati su napustili sastanak jer, kažu, na izravno pitanje može li se pregovarati o dobi odlaska u mirovinu i penalizacije – ministar je rekao da za to nema prostora. Sindikati stoga najavljuju prosvjed.

Podsjetimo, prema prijedlogu koji je procurio u javnost, u mirovinu će se ići sa 67 godina, strože će se penalizirati prijevremeni odlazak u mirovinu, a dodatak od 27 posto samo je za one koji prijeđu u prvi mirovinski stup. U ovim trenucima trebao bi početi i ministrov brifing za novinare.

”Nema zaključaka s obzirom na to da smo se mi ustali prije završetka sastanka, jasno je kako je sastanak izgledao. Ovaj sastanak je pokazao da seobistinilo ono čega smo se mi bojali, da nas je Vlada dovela pred gotov čin”, rekao je Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

”Kada pregovori i razgovori za stolom izgube svaki smisao sindikati i radnici imaju jedini argument i mogućnost zakonom omogućenu da se na ulici izbore za svoja prava”, zaključuje Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.prenosi

Vijesti
Studenti i umirovljenici zajedno pod istim krovom. Može se!
Pravni savjeti: I polubrat ima pravo na stan..Snaha prijeti deložacijom
Hladnokrvno ubojstvo

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?