Uskršnja šunkica na stolovima umirovljenika

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Uskršnja šunkica na stolovima umirovljenika

Iako je tek mjesec dana do Uskrsa, neki od hrvatskih gradova već su obznanili kako će i kojim umirovljenicima financijski pripomoći i u ovom blagdanskom razdoblju.

Iako je potrebno pričekati da se i ostali hrvatski gradovi izjasne, u nastavku donosimo gradove za koje je već poznato da će dijeliti uskrsnice, kao i njihovi iznosi.

Zasad najbolje prolaze umirovljenici grada Opatije koji će, kao i za Božić, primiti 500 kuna pripomoći za blagdane.

Grad Makarska jučer je obznanio kako će svim umirovljenicima čije mirovine ne prelaze 3.500 kuna podijeliti poklon bonove u iznosu od 200 kuna, a koje će moći iskoristiti do kraja travnja, za što je Makarska ovom prilikom izdvojila 800.000 kuna.

Svim umirovljenicima grada Koprivnice sa mirovinama do 2.000 kuna za Uskrs će sjesti 100 kuna, dok im je za Božić pripomoć iznosila 200 kuna.

U Lepoglavi, gradu čipke, svim umirovljenicima koji imaju mirovinu manju od 1.800 kuna uskrsnica će iznositi 200 kuna.

Kao i u Lepoglavi, u Ludbregu će uskrsnica također iznositi 200 kuna, no u ovom slučaju, samo za umirovljenike za mirovinom koja ne prelazi 1.500 kuna.

Grad baroka će podijeliti uskrsnice u iznosu od 150 kuna, no varaždinskim umirovljenicima uvjet je da im mirovine ne prelaze 2.000 kuna.

Ovisno o iznosima mirovina Sisak će isplaćivati uskrsnice u iznosima od 100 do 300 kuna, grad Samobor će isplatiti od 200 do 500 kuna, dok će umirovljeni stanvnici Ozlja moći očekivati od 300 do 400 kuna uskrsnice, ovisno o iznosu mirovina.

Osijek će ove godine isplatiti uskrsnice od 150 do 400  kuna, ovisno o visini mirovina.

U Zadru, iako nije poznato kolike će uskrsnice iznositi, umirovljenici svakako neće biti zaboravljeni ovog Uskrsa.

Glavni grad Lijepe naše ovom prigodom nije poveo primjerom te će uskrsnice iznositi 100 kuna a biti će rezervirane samo za umirovljenike koji su korisnici novčane pomoći iz gradske blagajne. No, svakako smo sigurno kako će i taj iznos izmamiti osmijhe na lice i uskršnju šunkicu na stol.

Podaci preuzeti s mirovina.hr

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica