MLADI KRUMPIR – Proljetna delicija

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Nakon promjenjivih proljetnih, pred nama su, nadamo se, sve topliji ljetni mjeseci, a posebno nas veseli i činjenica da, sa sunčanim danima, dolazi i sezona omiljenog nam ljetnog povrća. Tako u lipnju uživamo u prvim tikvicama, radimo osvježavajuću salatu s paprikom, a još uvijek beremo i mladi krumpir.

Pri kupovini mladog krumpira uvijek odaberite tvrde, suhe i čiste komade. Malo zemlje na njemu neće smetati jer ga ona štiti od oštećenja i propadanja.

Sredstvo za guljenje krumpira van nije potrebno. Uzmite čistu spužvicu ili malo grubog materijala i očistite ga tako pod vodom. Kako je kora mladog krumpira tanka, neće vam smetati pri jelu i ako je malo ostane. Čuvajte ga u prozračnoj, tamnoj i hladnijoj prostoriji te ga iskoristite par dana nakon kupovine.

Krumpir s maslinovim uljem i bijelim lukom

Pečeni krumpir odličan je prilog mesnim jelima ili onima od ribe, a uz odgovarajuću salatu može se pretvoriti i u glavno jelo kojem neće nitko odoljeti.

Prokuhajte ga kratko, stavite na masni papir prelijete maslinovim uljem, dodajte češnjak, sol i papar te ostavite u pećnici oko 20 minuta na 220 stupnjeva. Jednostavno ga izvadite iz pećnice, pospite peršinom i uživajte! Ako nemate vremena, jednostavno skuhani krumpir prelijte jogurtom i začinima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?