Mirovinski sustav neće se urušiti, ali mirovine će biti još manje!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Nekoliko smo puta imali priliku slušati o vjerojatnom kolapsu mirovinskog sustava. Politički akteri i ekonomski stručnjaci često najavljuju da će uskoro doći vremena kada više nitko neće dobivati mirovinu, no to ipak nije tako.

Trenutno nam u mirovinskom sustavu nedostaje 17 milijardi kuna za redovito godišnje isplaćivanje mirovina, a prihvaćanjem sindikalnih zahtjeva doći će do poskupljenja mirovinskog sustava. Bez obzira na to, mirovinski je sustav osmišljen na način da ne može doći do iznenadnog kolapsa već bi moglo doći do smanjenja već ionako niskih mirovina.

Vijesti:

Što je ono što svima izmami osmijeh na lice?
Srednjoškolci i reforme
Kako si točno pomoći ako si anemičan?

“Bit će uvijek za mirovine, one se sufinanciraju iz proračuna i sufinancirat će se i dalje. Ljudi moraju imati za dostojanstven život”, rekao je prof. dr. sc. Drago Jakovčević s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Dr. sc. Predrag Bejaković iz Instituta za javne financije komentirao je kako postoji međugeneracijska solidarnost, ali naša djeca jednog dana mogu reći da ne mogu davati pola plaće za naše mirovine tako da će mirovina biti sve niže.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave