Kino Cirkus / Rijeka: Bingo, The King of Mornings

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

 

Nakon Dubrovnika, Pule, Splita, Samobora i Zagreba, “Kino Cirkus” program stigao je i u Rijeku! Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju. Kino Cirkus u Rijeci realizira se u partnerstvu s Udrugom Prostor Plus i uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Na prvoj “Kino Cirkus” projekciji 14. svibnja 2021. godine u 20:00 u Filodrammatici (Korzo 28/1) prikazat ćemo nagrađivani brazilski film “Bingo: The King of Mornings”.

Augusto je umjetnik koji, slijedeći korake svoje majke, scenske umjetnice 50-tih godina, traži svoje mjesto pod svjetlima reflektora. Nestrpljiv u potrazi za aplauzom, napokon mu se pruža prilika kada postaje Bingo, tv voditelj u popularnoj emisiji za djecu. Bingo izrasta u apsolutnu zvijezdu u Brazilu, ali klauzula u Augustovom ugovoru zabranjuje mu da otkrije svoj identitet. Augusto postaje anonimna slavna osoba. Ovaj film, inspiriran istinitom pričom o Arlindu Barretu, jednim od mnogih glumaca koji su portretirali Bozo The Clowna u Brazilu, nadrealna je priča o čovjeku koji karakterno propada dok grabi prema umjetničkoj slavi.

“Bingo: The King of the Mornings” poharao je Cinema Brazil Grand Prize 2018. godine gdje je osvojio sve ključne nagrade: za najbolji film, najboljeg glavnog i sporednog glumca, najbolju montažu, scenografiju, kostimografiju i šminku. Film je također bio brazilski kandidat za Oscara.

Film se prikazuje s hrvatskim i engleskim podnaslovima. Ulaz je slobodan, a rezervacija mjesta je obavezna na rezervacije.prostorplus@gmail.com.

Projekcija se organizira u skladu s mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?