INICIJATIVA “POKLON OGRADA”

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Inicijativa „Poklon ograda“ organizira pomoć ljudima koji u ovim teškim vremenima nemaju za osnovne životne potrebe, za naše sugrađane koji su ostali bez doma, posla ili hrane. Građani ovom akcijom u navedenim terminima mogu ostaviti svoj poklon – nekvarljivu hranu, higijenske potrepštine ili hranu za ljubimce, a isto tako osobe slabijeg socijalnog statusa mogu taj darak preuzeti.

Svake subote, u 11 sati, na dvije lokacije u Zagrebu polako se počinju okupljati građani iz različitih dijelova grada. Stariji i mlađi, parovi, obitelji, volonteri i slučajni prolaznici. Povezuje ih samo solidarnost i humanost, razumijevanje da postoje oni koji trebaju pomoć, i želja da im pomognu. Ne zadržavaju se dugo, tek toliko da ostave ili preuzmu poklon porukom ljubavi i podrške, poklon koji će nekima sutradan omogućiti ručak na stolu.

Kriza koju je izazvala pandemija korona virusa u samo nekoliko tjedana ekonomski je uzdrmala desetke tisuća obitelji u Europi, dok je broj u svijetu višestruko veći. Skupina humanitaraca u njemačkom gradu Münchenu odlučila se solidarizirati i pomoći onima najpotrebitijima. Osmislili su poklon ogradu, mjesto na kojem svatko može ostaviti višak hrane, kućanskih potrepština, pa čak i proizvoda za kućne ljubimce, za sve one koji trenutačno nisu u financijski najboljoj situaciji. Isto to učinile su i zagrebačke aktivistice Sandra Vukušić, Danijela Medaković i Aleksandra Ivanac.

U inicijativu je uz aktivistice iz inicijative „Poklon ograda za sve one bez skloništa, posla i hrane“ uključena i navijačka skupina BBB u Akciji Plavo srce. Zajedničkim radom žele uključiti što veći broj građana, osobito onih kojima je pomoć potrebna, kako bi svaki dar došao u prave ruke.

Trenutne lokacije:

– “Keglić”- ( Trg Francuske republike 5) – ostavljanje paketića na ogradi

– Karamanov prilaz 3, Utrine ostavljanje paketića na ogradi

Akcije se održavaju na navedenim lokacijama svake subote od 11 do 14 sati.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?