‘ŽENE ZA ŽENE’ – Pomoć u kući ženama s karcinomom

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Udruga Nismo same objavila je natječaj za zapošljavanje, odnosno otvoreno je čak osam pozicija za njegovateljice i osobne asistentice za pomoć ženama koje su obolje od malignih bolesti. Međutim, projekt “Zaželi – Žene za žene”, kako je za Gloriju istaknula sama Ivana Kalogjera, ukupno će zaposliti čak 15 njegovatelja ili njegovateljica, zato što u projektu uz njezinu udrugu sudjeluje i Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna, koji je također raspisao natječaj za sedam radnih mjesta.

“Jako smo ponosne jer do sad nismo imali zaposlenih, a sad ćemo zaposliti žene da rade ono što smo oduvijek vidjele da je problem i da nedostaje”, istaknula je Ivana Kalogjera u razgovoru za Gloria.hr i dodala kako je izrazito veseli i činjenica jer su se u realizaciji projekta udružile dvije udruge, uz  dodatnu podršku institucija.

Projektom “Žene za žene” osposobiti će se 15 žena, pripadnica marginaliziranih skupina na tržištu rada s naglaskom na ženama starijima od 50 godina, mladim ženama proizašlima iz sustava socijalne skrbi te ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

“Ja sam beskrajno ponosna, jer od početka otkako sam pokrenula projekt Nisi sama, ideš s nama, govorila sam kako je to usluga koja u ovom sustavu nedostaje. Još na tim počecima razgovarala sam s nekim onkolozima o tome kako je to najnormalnija usluga u Skandinavskim zemljama – kad idete iz bolnice liječnik vam da letak i kaže da se javite nekoj ustanovi ili udruzi jer će vam oni orgnaizirati pomoć u kući. To postoji i u Americi i mogim zemljama, drago mi je što smo kroz ovaj projekt Zaželi, koji financira Europska unija našli prostor da se taj projekt može realizirati kod nas”, dodala je Kalogjera.

Bilo da ste onkološki bolesnik, obitelj ili prijatelj nekoga tko boluje od raka, ne ustručavajte se iskazati svoje osjećaje, svaka emocija u toj situaciji je normalna i opravdana, najvažnije je da ju imate s kime podijeliti i da vas taj netko razumije bez suvišnih „zašto“, te da imate uz sebe adekvatnu pomoć.

Uz ovaj projekt mnogim će ženama biti puno lakše, neće biti same, a imati će svu adekvatnu pomoć i njegu žena dodatno školovanih za tu vrstu pomoći. Iako je projekt tek na samom početku, trebalo bi se ujediniti što više udruga, kako bi što više osoba u potrebi dobilo svog njegovatelja ili osobnog asistenta, koji bi mu olakšao svakodnevicu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?