HZZO financira nabavu inzulinskih pumpi za 2021. godinu

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je Odluku o davanju prethodne suglasnosti􏰃 ravnatelju Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za potpis sporazuma o prijenosu ovlasti􏰃 za provedbu postupka nabave inzulinskih pumpi i ugovora o preuzimanju ispunjenja obveze plaćanja po sklopljenom ugovoru o nabavi.

Time HZZO pokreće postupak javne nabave inzulinskih pumpi za potrebe oboljelih osiguranih osoba od šećerne bolesti􏰃 za 2021. godinu.
Postupak nabave kao i prethodnih godina provesti􏰃 će Klinički bolnički centar Zagreb temeljem sporazuma o prijenosu ovlasti􏰃 za provedbu postupka javne nabave inzulinskih pumpi između HZZO-a i KBC-a Zagreb.

Utvrđeni novi dijagnostičko terapijski postupci (DTP) koje plaća HZZO

 

Procijenjena vrijednost nabave je 1,5 milijuna kuna s PDV- om.
Sredstva za nabavu inzulinskih pumpi osigurana su u Financijskom planu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za 2021. godinu i projekcijama plana za 2022. i 2023.godinu („Narodne novine“, broj 135/20.) u okviru programa 6000 Obvezno zdravstveno osiguranje, ozljede na radu i profesionalne bolesti􏰃, na ak􏰃tivnosti􏰃 A600002 Ortopedski uređaji i pomagala.

Svrha javne nabave inzulinskih pumpi je unapređenje terapije oboljelih osiguranih osoba od dijabetesa koji svoju bolest ne mogu dobro regulirati􏰃 drugim dostupnim načinima terapije.

Inzulinska pumpa oboljelima znatno pomaže u kontroli bolesti􏰃, povećava kvalitetu života te smanjuje rizike koje sa sobom nosi dijabetes.(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?