Formirana 42 tima lokalnih inspekcijskih nadzora iz sustava socijalne skrbi!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

16.travnja Nacionalni stožer najavio je odluku o formiranju inspekcijskjh timova   pri županijskim Stožerima civilne zaštite kojima je cilj pratiti stanje u sustavu socijalne skrbi za vrijeme pandemije koronavirusa.

 

Iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politike ističu kako su formirana 42 tima, a do ovog trenutka su izvršili oko 900 kontrola. Svaki tim ima svoje specijaliste stoga se u svakom timu, svake županije nalazi  sanitarni inspektor, inspektor civilne zaštite, socijalni radnik, policajac i pročelnik za socijalni rad.

“Točkom V. Odluke propisano je da su županijski stožeri civilne zaštite dužni svaki dan, putem županijskih centara 112, izvijestiti Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske o izvršenim kontrolama te dostaviti sve zapisnike u kojima su evidentirani propusti ili nedostaci”, odgovorili su iz Ministarstva.

 

 

Trenutno iz Ministarstva nemaju podatke o propustima a na teren izlaze tek odnedavno i to pod velikom mjerom zaštite

U slučaju da kontrolni tim kod pružatelja socijalnih usluga utvrdi nepravilnosti iz nadležnosti inspekcije Ministarstva socijalne politike, o tim nepravilnostima moraju obavijestiti Ministarstvo. Tada “prava” inspekcija Ministarstva izlazi na teren. U početnim danima epidemije nisu uopće provodili nadzor, a sada ga provode s mjerama zaštite:

 

“Naime, inspekcija Ministarstva i dalje provodi inspekcijske nadzore kod pružatelja usluga socijalne skrbi, no s obzirom na sadašnje okolnosti, inspekcijski nadzor se provodi na način prilagođen i sukladan mjerama sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19, što znači da se provodi uz korištenje zaštitne opreme i pridržavanje propisanih mjera Stožera civilne zaštite, HZJZ-a i NZJZ-a”, odgovorili su iz Ministarstva socijalne politike.

 

 S obzirom da je nedavno Zadarski županijski Stožer civilne zaštite imenovao  tim za provedbu pojačane kontrole na suzbijanju epidemije koronavirusa u domovima iz sustava socijalne skrbi i oni su prvi podijelili podatke o propustima, zanima nas i kakva  je situacija u drugim županijama. No ipak iz Ministarstva još uvijek nema podataka.

 

Što se tiče propusta u Zadarskoj županiji, budući da su oni bili prirode kojima se inače bave inspektori Ministarstva socijalne skrbi, inspekcijski nadzor u Zadarskoj županiji je u planu za sljedeći tjedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica