ZDRAVSTVENA ZAŠTITA IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Podsjećamo osigurane osobe HZZO-a, koje privremeno borave izvan mjesta prebivališta odnosno boravišta (npr. službeni put, godišnji odmor) da imaju pravo u slučaju npr. traume, akutne upalne i zarazne bolesti􏰀, akutnog poremećaja koji zaht􏰀jeva terapijsko zbrinjavanje i sl. koriste􏰀􏰀 primarnu zdravstvenu zaš􏰀titu, osim utvrđivanja privremene nesposobnosti􏰀 za rad, kod bilo kojeg ugovornog doktora primarne zdravstvene zaš􏰀tite u mjestu privremenog boravišta i to u istom opsegu kao i kod izabranog doktora primarne zdravstvene zaš􏰀tite (lijekove propisane na e-recept i primarnu laboratorijsku dijagnos􏰀ku propisanu na e-uputnicu za primarni laboratorij).

Kako bi se osiguranim osobama osiguralo pravo na primarnu laboratorijsku dijagnos􏰀ku izvan mjesta prebivališta, HZZO je utvrdio određeni broj laboratorijskih postupaka u svrhu dijagnosti􏰀ciranja i zbrinjavanja akutnih stanja.

Navedeno pravo uređeno je člankom 20. Pravilnika o uvjeti􏰀ma i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja (“Narodne novine”, broj 49/14., 51/14. – ispravak, 11/15., 17/15., 123/16. – ispravak, 129/17. i 9/21.).(Hul)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?