VRGORAC: Zaštita prava starijih

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

napovoljnija invalidska kolica

Pravno savjetovalište SUH-a gostovalo je u Vrgorcu, gdje je održana interaktivna radionica u sklopu projekta Ministarstva pravosuđa i uprave, pod nazivom „Pravna pomoć starijim osobama: od informacije do zaštite”. Na radionici su sudjelovala 23 člana Udruge SUH-a Vrgorac, a na početkuje sve prisutne pozdravila predsjednica udruge Senka Erceg. Voditelj Pravnog savjetovališta SUH-a Anto Kuprešak, uz pomoć mlađeg kolege pravnika Vedrana Graheka, na radionici su prisutnima između ostalog objasnili razliku između doživotnog i dosmrtnog uzdržavanja te zašto nikako ne smiju potpisati ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.

     Na radionici je bilo govora i o Zakonu o nasljeđivanju, te je objašnjeno što je oporuka, kakve vrste oporuke postoje, kao i što ona mora sadržavati. Također, okupljeni su upoznati i sa socijalnim pravima umirovljenika, objasnilo se što je to nacionalna nakna­da za starije osobe, te je bilo govora i o mirovinskim pravima. Teme radionice su odabrane sukladno rezultatima prethodne ankete u kojoj su se ispitanici izjasnili o kojim temama bi htjeli više čuti na radionici.

     Kao što je i rečeno, radionica je bila interaktivnog tipa, te su sudionici radionice mogli postavljati pitanja tijekom izlaganja, a nakon završetka sudionici su pojedinačno imali priliku razgovarati nasamo s pravnim savjetnicima SUH-a o svojim pravnim problemima. Nakon radionice, priređena je od strane domaćina zajednička zakuska, te je uz hranu i piće bilo prigode i za neformalno druženje i razgovor. Svi prisutni su ispunili evaluacijske listiće, te je radionica dobila izvrsnu ocjenu (4,5).

Nakon završetka druženja, predsjednica Udruge SUH-a Vrgorac Senka Erceg je organizirala turističkog vodiča koji je gostima pokazao sve znamenitosti i zanimljivosti grada Vrgorca.(Glas umirovljenika)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

PRED LJETNU STANKU

  Tijekom lipnja Podružnica „Seniori Studentskog grada“ iz istoimenog naselja u zagrebačkoj Dubravi dovela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?