VRGORAC: Zaštita prava starijih

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Pravno savjetovalište SUH-a gostovalo je u Vrgorcu, gdje je održana interaktivna radionica u sklopu projekta Ministarstva pravosuđa i uprave, pod nazivom „Pravna pomoć starijim osobama: od informacije do zaštite”. Na radionici su sudjelovala 23 člana Udruge SUH-a Vrgorac, a na početkuje sve prisutne pozdravila predsjednica udruge Senka Erceg. Voditelj Pravnog savjetovališta SUH-a Anto Kuprešak, uz pomoć mlađeg kolege pravnika Vedrana Graheka, na radionici su prisutnima između ostalog objasnili razliku između doživotnog i dosmrtnog uzdržavanja te zašto nikako ne smiju potpisati ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.

     Na radionici je bilo govora i o Zakonu o nasljeđivanju, te je objašnjeno što je oporuka, kakve vrste oporuke postoje, kao i što ona mora sadržavati. Također, okupljeni su upoznati i sa socijalnim pravima umirovljenika, objasnilo se što je to nacionalna nakna­da za starije osobe, te je bilo govora i o mirovinskim pravima. Teme radionice su odabrane sukladno rezultatima prethodne ankete u kojoj su se ispitanici izjasnili o kojim temama bi htjeli više čuti na radionici.

     Kao što je i rečeno, radionica je bila interaktivnog tipa, te su sudionici radionice mogli postavljati pitanja tijekom izlaganja, a nakon završetka sudionici su pojedinačno imali priliku razgovarati nasamo s pravnim savjetnicima SUH-a o svojim pravnim problemima. Nakon radionice, priređena je od strane domaćina zajednička zakuska, te je uz hranu i piće bilo prigode i za neformalno druženje i razgovor. Svi prisutni su ispunili evaluacijske listiće, te je radionica dobila izvrsnu ocjenu (4,5).

Nakon završetka druženja, predsjednica Udruge SUH-a Vrgorac Senka Erceg je organizirala turističkog vodiča koji je gostima pokazao sve znamenitosti i zanimljivosti grada Vrgorca.(Glas umirovljenika)

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?