UZROCI KRONIČNOG UMORA – Alternativna medicina

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Bolest ili stanje koje karakterizira osjećaj neprestanog umora nazivamo kronični umor.

Naime, umor se pogoršava s fizičkim ili mentalnim naporom i ne prolazi čak ni onda kada se odmarate. S obzirom na to da je simptome kroničnog umora vrlo teško izmjeriti, ovo je stanje sve do nedavno bilo zanemareno.

Liječnici i znanstvenici slažu se da ova bolest zaista postoji i da ju je potrebno ozbiljno prihvatiti.

Prema alternativnoj medicini uzroci kroničnog umora su:

  • Epstein-Barr virus (HHV-4)

Prije najnovijih istraživanja se mislilo da je ovaj virus jedini uzrok bolesti kroničnog umora. Epstein-Barr je zaista prošireni virus, naime, prisutan je u 95% stanovništva, no većina je razvila imunitet na njega. Tako je prema liječnicima konvencionalne medicine, Epstein-Barr virus povezan s mnogim bolestima poput infektivne mononukleoze, raka, sistemskog lupusa, multiple skleroze, reumatoidnog artritisa, kroničnog umora itd. 

  • Candida

Nepravilna prehrana, prekomjerno korištenje antibiotika i nezdrav način života mogu doprinijeti pojavi candide u vašem organizmu. Tako će vaš organizam trošiti većinu energije na obranu od invazije candide. Prema alternativnoj medicini, candida može biti uzrok ozbiljnih zdravstvenih problema poput kroničnog umora, alergije, artritisa, čak i raka.

  • Manjak vitamina i minerala u organizmu

Našem tijelu za pravilno funkcioniranje potrebni su vitamini i minerali. Ukoliko vam tijekom dužeg vremena nedostaje određeni vitamin ili mineral, to će se u većini slučajeva odraziti na vaše zdravstveno stanje. Najvjerojatnije je da će prvi simptom manjka vitamina i minerala u organizmu biti kronični umor.

  • Paraziti

Paraziti u organizmu imamo svi, prema istraživanjima, prosječni Amerikanac u svom tijelu nosi barem pola kilograma parazita. Paraziti rade upravo ono što njihovo ime govori – parazitiraju, odnosno kradu vitamine i minerale koji su potrebni vašem tijelu, te ispuštaju toksine koji opterećuju organizam

  • Stres

Stres utječe na imunitet i uzrokuje gubitak vitamina, stoga dugotrajna izloženost stresu može uzrokovati kronični umor.

  • Depresija

Depresija nije samo emocionalni, već i fizički teret i svakako ju ne treba zanemariti ni u kojem slučaju.

  • Toksini u organizmu

Istina je da živimo u zagađenom svijetu. Toksini se nalaze svuda oko nas, u zraku, vodi, hrani i znatno utječu nakvalitetu život. Naše tijelo ima svoju granicu tolerancije na toksine, nakon čega počinje davati uzbunjujuće signale poput pada imuniteta, stalnog umora, alergija itd. Važno je redovito čišćenje organizma od toksina.

Ako vam je noćni odmor ometen primjerice hrkanjem partnera, kućnim ljubimcima, svjetlom, bukom, lošim madracem itd., kvaliteta sna je loša, a kao takva vam ne može osigurati dovoljno energije tijekom dana. Zato, potrudite se osigurati si uvjete za kvalitetan san, koji je izrazito važan.

Za koga ćete glasati na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu?
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?