Usporava starenje, smanjuje stres, oblikuje tijelo i čini nas sretnijima – a za njega nikad nije kasno!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email

Uz tjelesnu rekreativnu aktivnost, ples će vam donijeti i zabavu, druženje i nova poznanstva te, ako vam je to do sad bila slabija strana – ojačati i samopouzdanje!

Možda je baš to ono što će održavati vašu formu, dobro raspoloženje i biti razlog za veselje? Jeste li, razmišljajući o tjelesnoj aktivnosti, pomislili na ples? Razloga koji idu u prilog toj ideji je puno: osim što je dobar za srce, mišiće i kapacitet pluća, ples će vas pomladiti.

I nemojte podcjenjivati učinke plesa na tijelo; napori plesača (mišići i disanje) mogu biti jednaki onima u bicikliranju, trčanju ili plivanju.

 

Ples je posebno dobar izbor za žene u menopauzi ili postmenopauzi jer održava dobro stanje kostiju. Osim toga, pomaže podmazivanju zglobova pa tako sprečava artritis. Uz jačanje izdržljivosti, pomaže i u trošenju kalorija (koliko, ovisi o vrsti plesa i intenzitetu).

Toliko dobrobiti za cijelo tijelo

Još nešto, ali ne manje bitno: ples će poboljšati i vaše pamćenje jer je učenje plesnih koraka odlična vježba za mozak. Naravno, ples poboljšava i reflekse, koordinaciju, balans tijela…

Uz ples ćete, uz tjelesnu rekreativnu aktivnost, dobiti i zabavu, druženje i nova poznanstva. Smanjit ćete stres i ojačati samopouzdanje. I nemojte misliti: “Sve je to divno, ali za mene je kasno”. Nikada nije kasno!prenosi

DOBROBITI PLESA

● oslobađa hormone sreće

● usporava starenje

● poboljšava koncentraciju i koordinaciju

● opušta i poboljšava raspoloženje

● smanjuje stres i napetost

● oblikuje tijelo

● održava kondiciju

● pomaže pri mršavljenju

● djeluje na pravilno držanje

● povećava snagu i gipkost

ŠTO ZNATI I NA ŠTO PAZITI

I kod plesa vrijedi pravilo: zagrijavanje prije i dobro istezanje poslije. Dovoljno vode, prije, za vrijeme i poslije plesa. Između plesnih satova osigurajte tijelu odmor. Trudite se da tehnike i korake svladavate na ispravan način.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on telegram
Share on email
Povezane objave
napovoljnija invalidska kolica